fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Már nyáron bevethetik azokat az F16-os vadászgépeket, amik elindultak Ukrajnába

- Advertisement -

Elindultak Ukrajnába az első F-16-os repülőgépek, amit hónapokig tartó kiképzés és tárgyalások előztek meg. Ha minden a terv szerint megy, már nyáron be is tudja vetni a vadászgépeket Ukrajna – írja a TelexGuardian cikke alapján.

Az 1970-es években tervezték és 1979-ben állították szolgálatba az F-16 Fighting Falcon könnyű vadászrepülőgépeket. Az Egyesült Államok légiereje rendszeresen használta mind az iraki háborúkban, mind Afganisztánban. Tavaly augusztusban hagyta jóvá az Egyesült Államok, hogy Dánia és Hollandia F-16-os vadászgépeket küldjön Ukrajnának.

A HIMARS rakétavető rendszer kevésbé alkalmas az orosz helikopterek ellen, amelyek orosz ellenőrzés alatt álló területekről indítják rakétáikat ukrán célpontok ellen. A vadászgépek ezen a téren jó szolgálatot tehetnek, bár szakértők rámutatnak: a gépek önmagukban nem változtatják meg a frontvonalakat.

Hasonló cikkünk:  Júniusban az irányadó nyugati tőzsdei árnál 9 százalékkal drágábban adták a gázt az oroszok

Volodimir Zelenszkij amellett, hogy hálás Dániának, Hollandiának és az Egyesült Államoknak, bízik abban, hogy sikerül még több harci repülőgépet szerezniük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...