fbpx
4.1 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

A szurkolók kiálltak mellette, a KTE vezetősége azonban elküldte Szabó István vezetőedzőt

- Advertisement -

Október 15-én a Kecskeméti TE hivatalos oldalán jelentették be, hogy felmentették a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó István vezetőedzőt, aki a klub számos nagy sikerének meghatározó szereplője volt. Az elmúlt hónapok sikertelenségének következtében már több helyen pletykáltak arról, hogy meneszthetik Szabó Istvánt, a visszajelzések alapján azonban a szurkolók túlnyomó része továbbra is bízott a szakemberben.

A Kecskeméti TE közel két hónapja nyeretlen az OTP Bank Ligában, legutóbb augusztus 16-án, a Győr ellen tudtak nyerni a Széktói Stadionban. Ezt a bajnokságban zsinórban 5 vereség követte, alulmaradtak a Diósgyőr, az Újpest, a Zalaegerszeg, a Nyíregyháza és az MTK ellen is – jelenleg 9 lejátszott mérkőzés után -8-as gólkülönbséggel és 5 ponttal sereghajtók a lila-fehérek.

Ekkor már régóta szóbeszéd volt, több médium is lehozta, hogy ez a rossz kezdés, széria a KTE – immáron korábbi – vezetőedzőjének állásába is kerülhet. Október 12-én, szombaton sem állt meg a munka a kecskemétieknél, a válogatott szünet alatt edzőmérkőzést játszottak az NB II sereghajtójával, a sokkal szerényebb képességű Tatabánya együttesével. A találkozón a lila-fehérek 2-0-ás vereséget szenvedtek, ennek következtében a vezetőség felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzés alól Szabó Istvánt.

„A válogatott szünetnek úgy mentünk neki, hogy nem szeretnénk edzőt váltani, hittünk abban, hogy Szabó Istvánnal tudunk kijönni abból a gödörből, melybe belekerültünk az utóbbi időszakban, hiszen sok nagy csatát éltünk már meg együtt. Közösen kerestük a lehetőségeket, illetve azt, hogyan indulhatunk el egy eredményes úton. A tatabányai edzőmeccs után viszont ismét értékelnünk kellett, illetve elgondolkodnunk azon, hogy a rossz irányba mutató folyamatok megfordíthatóak-e. Rendkívül nehéz volt meghozni ezt a döntést, de elkerülhetetlennek éreztük” – mondta Tóth Ákos sportigazgató a klub hivatalos honlapján.

Mindig az edző a hibás?

A Kecskeméti TE szimpatikus átigazolási politikája, miszerint fiatal, zömében magyar játékosokat igazol, valóban jól fest, de ez idén nyáron biztosan nem könnyítette meg Szabó István munkáját. Nem történt meg a Kecskeméten kulcsszerepet betöltő távozók minőségbeli pótlása, gondoljunk csak Horváth Krisztoferre (Újpest), Szűcs Kornélra (Plymouth) vagy Tóth Barnára (Paks), akik mind jó csapatokba, meghatározó szerep reményében igazoltak.

Mekkora kihívás vár a következő vezetőedzőre?

Hasonló cikkünk:  Nikitscher duplájával megszerezte idénybeli első győzelmét a Kecskeméti TE

A klub közölte: az új edző személyéről konkrét, aláírt megállapodást követően tájékoztatnak majd. Az biztos, hogy a kiválasztottnak nem lesz egyszerű dolga: valahogy bent kell tartani a csapatot. A tabella igen csúnyán fest kecskeméti oldalról: sereghajtóként, 9 meccsből 5 pontjuk van a lila-fehéreknek, őket eggyel kevesebbet játszva jelenleg 2 ponttal előzi meg a Zalaegerszeg és a Debrecen, 3-mal pedig a Győr. A sorsolás sem ígérkezik könnyűnek: a következő bajnokikon a Puskás Akadémia, a Paks, a Fehérvár, a Ferencváros és a Debrecen ellen kell bravúrpontokat szerezni – lehetőleg minél többet.

Szabó István nevére minden kecskeméti szurkoló boldogan és elismeréssel emlékezhet majd vissza, hiszen 2012-ben pályaedzőként kupagyőzelmet ünnepelt; a 2021/22-es szezonban már vezetőedzőként az NB I-be juttatta a csapatot, a következő évadban pedig történelmi sikert ért el, és újoncként ezüstérmet szerzett a csapattal.

Szabó István is boldogan emlékszik majd vissza.

„Ez egy gyerekkori szerelem, hiszen a labdarúgást is itt kezdtem a KTE-nél, és ez a rajongás már sosem fog csökkenni. Mindig hálás leszek a klubnak, hogy itt futballozhattam, itt kezdhettem el az edzői pályát, illetve az utóbbi három és fél esztendőért, amikor vezetőedző lehettem. Ezalatt együttesen egy olyan csodát vittünk véghez, melyre korábban még nem volt példa. Feljutás, NB I-es ezüstérem, első nemzetközi siker, ezek mind élénken élnek bennem most is. Sokat kaptam a klubtól, a szurkolóktól. Különösen örülök annak, hogy kecskemétiként lehettem ennek részese, ami a drukkerek nélkül tényleg nem jöhetett volna létre” – mondta a döntés után Szabó István.

„Elértük azt, hogy többször telt ház előtt játszhattunk, ehhez csodálatos atmoszférát teremtettek, és a nehéz napokon is mellettünk álltak. Köszönettel tartozom a stábnak és a klub összes munkatársának is. Arra is nagyon büszkék lehetünk, hogy értéket teremtettünk a magyar labdarúgásnak, öt válogatott játékost adtunk ezalatt az időszak alatt. Továbbra is nagyon nagy szurkolója maradok a KTE-nek, ez soha az életben nem fog változni, bárhova is visz az élet” – fejezte be.

Kiemelendő, hogy a klub hivatalos közleménye alatt rengeteg szurkoló köszönetét fejezte ki a szakembernek, többen pedig a vezetőség döntését is megkérdőjelezték.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...