fbpx

FRISS HÍREK

Bejött a kórház környéki parkolás fizetőssé tétele?

- Advertisement -

Néhány nap után nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Így egyértelműen nem jelenthető ki most még, hogy bejött a kórházzal szembei lakóházak parkolóinak fizetőssé tétele. Annyi bizonyos, hogy ma, amikor a helyszínen jártunk (9-10 óra között), alig találtunk olyan autót ezeken a helyeken, amelyeknek a szélvédője alatt parkolójegyet láttunk volna. Inkább az volt a jellemző, hogy semmit nem találtunk ott. Ez arra utalhat, hogy az ott lakók autói álltak a parkolókban (éppen azért tette fizetőssé a közgyűlés ezeket a parkolókat, hogy ez talán elriasztja a kórházba igyekvőket innen, és az itt lakók leállhatnak saját lakásaik közelében). Ugyanis a számukra autónként (legfeljebb 2 autóra) 5000 forintért kapható éves bérlet elektronikus, nincs mit kitenni ellenőrzésre. A városrendészek a rendszám alapján végzik munkájukat. Persze az is lehet, hogy ennnyien blicceltek ma éppen, ez sem zárható ki. Mégis inkább az előző a verzió az életszerűbb. A lakások előtti parkolók alaposan tömve voltak, egy-két hely volt csak itt is, ott is.

Elmentünk a kórház melletti teljesen ingyenes parkolóhoz, és a mellette lévő, az első négy órán át ingyenes parkolóhoz is. Utóbbiban ma éppen nem működött a rendszer, így ma nem számolták az órákat. Ez a parkoló szinte teljesen megtelt, és a mellette lévő újabb parkolóban is több autó állt. Ahhoz képest mindenképpen több, mint amennyien itt álltak le korábban.

Hasonló cikkünk:  Novák Katalin gazdasszonyt is kap juttatásként

Így festett az úgynevezett négyórás parkoló (ennyi idő ingyenes):

Ezt láttuk a teljesen ingyenes parkolóban:

Csíkos Imre, a városrendészet vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy bizakodással tölti el az első pár nap tapasztalata. Maga is meggyőződött az új helyzetről, és szerinte be fog válni, látszik, hogy kezdenek átszokni a kórházi parkolókba azok, akiknek az intézményben van dolguk.

Vége a türelemnek, jön a büntetés

Elmondta azt is, hogy a türelmi idő most már lejár. Vagyis eddig elnézték, ha jegy nélkül állt meg valaki a Nyíri út melletti parkolókban. Egy figyelmeztetést a fizetési kötelezettségről és annak módjairól azért tettek az autóra. Most már azonban büntetni is fognak, ha valaki jegy nélkül áll itt le.

A kezdeti jegyautomata hiba abból adódott, hogy az illetékes kolléga lebetegedett, és nem tudta időben átírni az eszközökben az utcákat – tudtuk meg Csíkos Imrétől.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...