fbpx

FRISS HÍREK

Bejött a kórház környéki parkolás fizetőssé tétele?

- Advertisement -

Néhány nap után nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Így egyértelműen nem jelenthető ki most még, hogy bejött a kórházzal szembei lakóházak parkolóinak fizetőssé tétele. Annyi bizonyos, hogy ma, amikor a helyszínen jártunk (9-10 óra között), alig találtunk olyan autót ezeken a helyeken, amelyeknek a szélvédője alatt parkolójegyet láttunk volna. Inkább az volt a jellemző, hogy semmit nem találtunk ott. Ez arra utalhat, hogy az ott lakók autói álltak a parkolókban (éppen azért tette fizetőssé a közgyűlés ezeket a parkolókat, hogy ez talán elriasztja a kórházba igyekvőket innen, és az itt lakók leállhatnak saját lakásaik közelében). Ugyanis a számukra autónként (legfeljebb 2 autóra) 5000 forintért kapható éves bérlet elektronikus, nincs mit kitenni ellenőrzésre. A városrendészek a rendszám alapján végzik munkájukat. Persze az is lehet, hogy ennnyien blicceltek ma éppen, ez sem zárható ki. Mégis inkább az előző a verzió az életszerűbb. A lakások előtti parkolók alaposan tömve voltak, egy-két hely volt csak itt is, ott is.

Elmentünk a kórház melletti teljesen ingyenes parkolóhoz, és a mellette lévő, az első négy órán át ingyenes parkolóhoz is. Utóbbiban ma éppen nem működött a rendszer, így ma nem számolták az órákat. Ez a parkoló szinte teljesen megtelt, és a mellette lévő újabb parkolóban is több autó állt. Ahhoz képest mindenképpen több, mint amennyien itt álltak le korábban.

Hasonló cikkünk:  Mi a legjobb e-kereskedelmi PPC stratégia?

Így festett az úgynevezett négyórás parkoló (ennyi idő ingyenes):

Ezt láttuk a teljesen ingyenes parkolóban:

Csíkos Imre, a városrendészet vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy bizakodással tölti el az első pár nap tapasztalata. Maga is meggyőződött az új helyzetről, és szerinte be fog válni, látszik, hogy kezdenek átszokni a kórházi parkolókba azok, akiknek az intézményben van dolguk.

Vége a türelemnek, jön a büntetés

Elmondta azt is, hogy a türelmi idő most már lejár. Vagyis eddig elnézték, ha jegy nélkül állt meg valaki a Nyíri út melletti parkolókban. Egy figyelmeztetést a fizetési kötelezettségről és annak módjairól azért tettek az autóra. Most már azonban büntetni is fognak, ha valaki jegy nélkül áll itt le.

A kezdeti jegyautomata hiba abból adódott, hogy az illetékes kolléga lebetegedett, és nem tudta időben átírni az eszközökben az utcákat – tudtuk meg Csíkos Imrétől.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...