fbpx
14.9 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Akadémia körút: a körforgalom miatt vágták ki a fákat

- Advertisement -

Elkezdődött a tereprendezés az Akadémia körút – Nyíri út kereszteződésében, ahol az új körforgalom épül. Tegnap arról adtunk hírt, hogy az Akadémia körúton, a buszöblön túl is több fát kivágtak a körút mellett.

Kérdéssel fordultunk a kivitelezőhöz és a következő választ juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„Zöldebb és rendezettebb csomópont kialakítása kezdődött

A hét folyamán tereprendezés indult Kecskeméten, az Akadémia körút – Nyíri út kereszteződésében épülő körforgalom környezetében. A szakértők engedélyezett tervei alapján el kellett távolítanunk a kijelölt fákat. A körforgalom tervezésénél választani kellett, hogy az idén 45 éves Egymilliomodik hektár emlékerdő peremfáit érintse a körforgalom adott sugara vagy a túloldali növényzetet.

A most eltávolított fákat a jogszabályi előírások alapján pótoljuk a mellékelt helyszínrajz alapján, két helyszínen. Az akcióterületen a VER-BAU Parking Kft. 68 fát, 544 cserjét, 1844 darab talajtakaró növényt és 1740 darab díszfüvet ültet. A mellékelt növénytelepítési terven is látszik, hogy a kész csomópont kifejezetten zöld lesz, a jelenleginél több növényzettel, igényesebb kialakítással.

Hasonló cikkünk:  Nagyfokú az aszály az Alföldön már áprilisban - megismétlődhet a tragikus 2022-es év

Néhány napon belül a felvonulási terület elkerítése is megtörténik a kereszteződés melletti füves területen.”

Hőszigetek

A növénytelepítési helyszínrajzból kiderül, hogy a szóban forgó területen (a buszöblön túl), amit pirossal jeleztünk, öt (jól megtermett) fát vágnak ki és helyettük, közvetlenül az emeletesház mellé három fát ültetnek, amit zöld körrel rajzoltunk be. A tervekből kiderül, hogy több fával terveznek a teljes területen (az új fákat a teli zöld karika jelöli a körforgalom területén), de a hőszigetekre is oda kell figyelni.

Megkérdeztük a 10 millió Fa – Kecskemét közösséget, hogy mit gondolnak az esetről.

„A tervezésnél fő szempont volt az, hogy a lehető legkevesebb fát kelljen kivágni. Nem biztos, hogy a darabszám volt a megfelelő szempont, mert a hősziget effektus most ott fel fog erősödni.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...