fbpx

FRISS HÍREK

Nagy mennyiségű csapadékra figyelmeztet a meteorológia

- Advertisement -

Sok csapadék eshet ismét a délnyugati országrészben, ami érintheti Bács-Kiskun megye déli részét és akár Kecskemétet is – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Átmeneti szünetet követően, kedden a délutáni óráktól kezdve több hullámban zivatarok, heves zivatarok alakulnak ki, nagyobb területen felhőszakadás is várható. Délen, délnyugaton a zivatarok akár rendszerré is fejlődnek. Legkisebb eséllyel az északnyugati tájakon számíthatunk intenzív zivatarok előfordulására.

Heves zivatarok leginkább egy széles délnyugat-északkeleti sávban fordulhatnak elő, 90 km/h-t meghaladó (néhol akár >95-100 km/h) széllökések, nagyobb szemű jég és felhőszakadás kíséretében (általában 30-50 mm, lokálisan >60 mm is eshet rövid idő alatt).

Meteorológiai riasztási térkép 2020. augusztus 4-én. (Forrás: Met.hu)

Kedden éjszaka során is folytatódik a zivatartevékenység, szerda hajnalban északkeleten intenzívebb zivatarok is előfordulhatnak.

Hasonló cikkünk:  Kisöpörte az éjjeli eső a szaharai homokot – mégis mit keres itt Kecskeméten?

Az összegzett csapadékmennyiség ezekben a megyékben területi átlagban 30-70 mm, de lokálisan akár 80-100 mm, vagy ezt meghaladó csapadék is összegyűlhet 24 óra leforgása alatt.

Szerdán a zivatarok mellett egyre inkább kiadós esőbe vált át a csapadéktevékenység, a tartós eső által leginkább érintett terület délnyugati, és déli tájainkra koncentrálódik.

Eközben a délkeleti országrészben a napi középhőmérséklet még meghaladhatja a 25 fokot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...