fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kilépett a Momentumból Nagy Blanka

- Advertisement -

Kilépett a Momentum Mozgalomból Nagy Blanka – írta meg az Azonnali.hu.

Az Ungár Péter tulajdonában álló portál nem hivatalos forrásból úgy tudja, kilépésének az az oka, hogy a párt november 29-i, vasárnapi küldöttgyűlése úgy döntött, nem lehet a párt jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson.

Momentum sajtóosztálya a Magyar Hangnak megerősítette, hogy Nagy Blanka valóban kilépett a Momentumból. Azt írták, hogy pártjuk egy dinamikusan fejlődő, folyamatosan bővülő közösség amely egyre nagyobb súllyal rendelkezik a hazai politikában. – Ettől függetlenül természetesen előfordul, hogy a választott irány vagy kitűzött cél nem összehangolható az egyéni preferenciákkal, így néhányan kilépnek – tették hozzá.

A kiskunfélegyházi diáklány 2018 decemberében – akkor még gimnazistaként –  a kecskeméti rabszolgatörvény-ellenes tüntetésen mondta el azóta elhíresült beszédét, amelyben a „Trópusi vihar” című filmből kölcsönzött durva szavakkal illette a kormány politikusait, a leggazdagabb magyar oligarchát és az államfőt. Ezután az egész fideszes médiagépezetet ráküldték, hogy lejárassák.

Hasonló cikkünk:  Nem tétlenkednek a hatvanpusztai Orbán-rezidencián, újabb épületekkel bővül a birtok

2019-ben lépett be a Momentumba, majd a 2019-es önkormányzati választáson közös ellenzéki jelöltként indult a helyi képviselőségért Kiskunfélegyházán, ám mindössze 20 százalékot szerzett, így nem jutott mandátumhoz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...