fbpx
7.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Az Orbán-család céges ügyvédje védte a pedofil igazgatót

- Advertisement -

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és szóvivője egy Facebook bejegyzésben írja, az Orbán család céges ügyvédje védte a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját.  Az igazgató védője az a Szmulai István ügyvéd volt, aki a büntetőper ideje alatt az Orbán család birtokában álló, milliárdokat termelő Nehéz kő Kft.-nek is dolgozott.

Az otthont 26 éven át igazgató V. János 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút molesztált. A szexuális bűncselekményekért jogerősen nyolc év fegyházat kapott, és örökre eltiltották a foglalkozásától. Később kényszerítés miatt jogerősen újabb 2 év 3 hónap börtönbüntetéssel sújtották.

Tompos azt írja, a pedofil igazgató büntetőpere 2017. december 4-én kezdődött el, a védője pedig az a Szmulai István ügyvéd volt, aki ekkor az Orbán család birtokában álló, milliárdokat termelő Nehéz kő Kft.-nek is dolgozott. Ezt a céget végül 2021-ben adták el.

„Azaz az Orbán család cégének ügyvédje védte a pedofil igazgatót, és ne mondja nekem senki, hogy abban az országban, ahol azt is figyelik, hogy milyen posztokat lájkolsz és hova kommentelsz, a miniszterelnök nem tudott arról, hogy a céges ügyvédjük kit véd a szomszéd településen. Várjuk Orbán Viktor magyarázatát! Alternatívaként azt is elfogadjuk, ha követi Novák és Varga példáját” – Írta Tompos

Hasonló cikkünk:  Orbán szerint a brüsszeli bürokraták a történelem szemétdombjára valók

Novák Katalin a tavalyi pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az intézmény igazgatója több gyereket is molesztált, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele. A döntést Varga Judit akkori igazságügyi miniszter ellenjegyezte és véglegesítette.

Február 10-én Novák Katalin lemondott a köztársasági elnökségről, Varga Judit pedig közölte, hogy visszaadja képviselői mandátumát és visszavonul a közélettől.

via 24.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...