fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Vajon az elektromos autózásé lesz-e a jövő?

- Advertisement -
Az Új Egyenlőség stúdióbeszélgetése egy erős érzelmeket kiváltó témát járt körül. Aktuális nagyon, hiszen nem rég jelentették be, hogy Kecskeméten a Mercedes megkezdi az elektromos autók gyártását 2021-ben.
Vajon az elektromos autózásé lesz-e a jövő, és ha igen, milyennek kell lennie ahhoz, hogy a gazdaság, az autóipar, a társadalom, a környezet és az egyén is profitáljon belőle? Létezik-e olyan megoldás, ami minden szereplő érdekét szolgálja?
Hol van helye az elektromos autózásnak? Üldözni kell-e a belsőégésű motorokat? Kell-e autózni, vagy a közösségi közlekedés fejlesztése a jó irány? Elég-e, ha csak a használatból származó károsanyag-kibocsátással foglalkozunk? Egyáltalán: a kibocsátással kell-e foglalkozni, vagy inkább az energiafelhasználással? Mennyire környezetbarát az elektromos autózás, ha a járművek teljes életciklusát vesszük figyelembe? Miért károsak a nagy súlyú elektromos autók? Milyen az elektromos autók humán toxicitási mérlege? Jó megoldás-e az elektromos busz?
Bucsky Péter gazdasági újságíróval, Fidrich Róbert zöld aktivistával és Várkonyi Gábor autóipari újságíróval az elektromos autózás jövőjéről beszélgetett Pogátsa Zoltán, az Új Egyenlőség főszerkesztője.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...