fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Torka elvágásával fenyegette a polgárőrt egy család Kunadacson

- Advertisement -

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség azzal a kunadacsi férfival szemben, aki a vád szerint megfenyegette a helyszínt biztosító polgárőrt három családtagjával.

A börtönből nem sokkal korábban szabadult férfinek soha nem volt jogsija, ennek ellenére rendszeresen vezetett Kunadacs területén. Ennek során a közlekedési szabályokat sem tartotta be, s nagy sebességgel ment a lakott területen. A sorozatos szabályszegések miatt a település vezetője gyakoribb járőrszolgálat ellátását kérte a polgárőröktől.

Tavaly április végén a polgárőrök ismét észlelték, hogy a férfi nagy sebességgel közlekedik a községben. Amikor a helyi polgárőr egyesület vezetője erről tudomást szerzett, az akkor már úton lévő körzeti megbízottal egyeztetve, „polgárőrség” feliratú láthatósági mellényben és szolgálati autójával a férfi tanyájára ment azért, hogy az intézkedés során segítséget nyújtson.

Amikor a férfi udvaron tartózkodó apja megtudta, hogy a rendőrség úton van, a kezében lévő seprűvel elkezdte seperni az udvaron lévő friss keréknyomokat. Eközben a házból kijött az elkövető is és a polgárőrhöz lépve közölte, hogy ha még egyszer a tanyájukra megy, akkor elvágja a torkát. Ekkorra az udvaron megjelent a a sofőr további két családtagja, akik körbevették a polgárőrt.

A férfi folyamatosan kiabált és továbbra is a torka elvágásával fenyegette a polgárőrt, akit a többiek eközben egyre szorosabban közrevettek. A polgárőr a férfi és családtagjai együttes, erőszakos fellépése, valamint a fenyegetések hatására nem mert a helyszínen maradni, s végül sikerült a helyszínről elmenekülnie. Az elkövető  a családtagjai segítségével a polgárőrt jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

De a férfinak amiatt is felelnie kell, tavaly március végén erősen ittasan megjelent az ismerőse udvarában, ahol a már ott tartózkodó testvérével és az ismerőssel együtt tovább folytatta az italozást. A férfi eközben egy korábbi haragosával folytatott telefonbeszélgetés miatt feldühödött és arcon rúgta a széken ülő házigazdát, akinek emiatt felrepedt a szája. A férfi ezután a rúgás hatása alatt álló, ittas embertől elkezdte követelni az előzőleg neki eladott utánfutóért járó 20 ezer forintját. Amikor az elővette a pénztárcáját, a férfi egy hirtelen mozdulattal kimarkolt belőle 42 ezer forintot és távozott.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, valamint kifosztással vádolja a többszörös visszaesőnek számító férfit, és letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a büntetésből feltételes kedvezménnyel sem szabadulhat. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi és három társa ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...