fbpx

FRISS HÍREK

241 új halálos áldozatot jelentett be Orbán, 24 gyermek van jelenleg kórházban

- Advertisement -
  • Napi új halálos áldozatok száma: 241
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 9459 
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1117 
  • Az első dózissal oltottak száma: 3 145 592
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1.3 millió 
– jelentette be Orbán Viktor az adatok egy részét a szokásos, péntek reggeli rádiós interjújában. Az új fertőzöttek és a mintavételek számáról nem beszélt, de azt elmondta, hogy 8342 beteget kezelnek a kórházakban lélegeztetés nélkül. Elmondása szerint 27 tizennégy év alatti gyerek van kórházban koronavírus-fertőzés miatt, közülük ketten lélegeztetőgépen, összegzi az elmondottakat röviden a telex.hu.
Orbán szerdán jelentette be, hogy április 19-én hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskolák alsós osztályai, a felsősök pedig május 10-én kezdhetik a jelenléti tanulást. A lépést sokan elhamarkodottnak látják: így például más egészségügyi és oktatási szervezetek mellett a Magyar Orvosok Szakszervezete is nyílt levelet írt a miniszterelnöknek, arra kérve Orbánt, hogy teljesen halassza el az április 19-re tervezett iskolanyitást, vagyis a felső tagozatos osztályok mellett az alsósok és az óvodások is maradjanak még a távoktatásnál.
„A súlyos járványhelyzet jelenleg a járványügyi szakértők és a betegágy mellett dolgozó orvosok, egészségügyi dolgozók szerint sem teszi lehetővé a korlátozások ilyen mértékű további enyhítését”
– indokolják kérésüket, csatlakozva a Magyar Orvosi Kamara és a pedagógusszervezetek korábbi hasonló kéréseihez.

 

Hasonló cikkünk:  Az Uniós csatlakozás évfordulója kapcsán kérdeztük a majálisozókat (videóval)

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...