fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

241 új halálos áldozatot jelentett be Orbán, 24 gyermek van jelenleg kórházban

  • Napi új halálos áldozatok száma: 241
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 9459 
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1117 
  • Az első dózissal oltottak száma: 3 145 592
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1.3 millió 
– jelentette be Orbán Viktor az adatok egy részét a szokásos, péntek reggeli rádiós interjújában. Az új fertőzöttek és a mintavételek számáról nem beszélt, de azt elmondta, hogy 8342 beteget kezelnek a kórházakban lélegeztetés nélkül. Elmondása szerint 27 tizennégy év alatti gyerek van kórházban koronavírus-fertőzés miatt, közülük ketten lélegeztetőgépen, összegzi az elmondottakat röviden a telex.hu.
Orbán szerdán jelentette be, hogy április 19-én hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskolák alsós osztályai, a felsősök pedig május 10-én kezdhetik a jelenléti tanulást. A lépést sokan elhamarkodottnak látják: így például más egészségügyi és oktatási szervezetek mellett a Magyar Orvosok Szakszervezete is nyílt levelet írt a miniszterelnöknek, arra kérve Orbánt, hogy teljesen halassza el az április 19-re tervezett iskolanyitást, vagyis a felső tagozatos osztályok mellett az alsósok és az óvodások is maradjanak még a távoktatásnál.
„A súlyos járványhelyzet jelenleg a járványügyi szakértők és a betegágy mellett dolgozó orvosok, egészségügyi dolgozók szerint sem teszi lehetővé a korlátozások ilyen mértékű további enyhítését”
– indokolják kérésüket, csatlakozva a Magyar Orvosi Kamara és a pedagógusszervezetek korábbi hasonló kéréseihez.

 

Hasonló cikkünk:  Dobd fel a kertedet különleges napelemes lampionokkal!
Hasonló cikkünk:  Gulyás Gergely: a 27 „mérföldkő” túlnyomó többségét már teljesítettük

 

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...