fbpx

FRISS HÍREK

241 új halálos áldozatot jelentett be Orbán, 24 gyermek van jelenleg kórházban

- Advertisement -
  • Napi új halálos áldozatok száma: 241
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 9459 
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1117 
  • Az első dózissal oltottak száma: 3 145 592
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1.3 millió 
– jelentette be Orbán Viktor az adatok egy részét a szokásos, péntek reggeli rádiós interjújában. Az új fertőzöttek és a mintavételek számáról nem beszélt, de azt elmondta, hogy 8342 beteget kezelnek a kórházakban lélegeztetés nélkül. Elmondása szerint 27 tizennégy év alatti gyerek van kórházban koronavírus-fertőzés miatt, közülük ketten lélegeztetőgépen, összegzi az elmondottakat röviden a telex.hu.
Orbán szerdán jelentette be, hogy április 19-én hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskolák alsós osztályai, a felsősök pedig május 10-én kezdhetik a jelenléti tanulást. A lépést sokan elhamarkodottnak látják: így például más egészségügyi és oktatási szervezetek mellett a Magyar Orvosok Szakszervezete is nyílt levelet írt a miniszterelnöknek, arra kérve Orbánt, hogy teljesen halassza el az április 19-re tervezett iskolanyitást, vagyis a felső tagozatos osztályok mellett az alsósok és az óvodások is maradjanak még a távoktatásnál.
„A súlyos járványhelyzet jelenleg a járványügyi szakértők és a betegágy mellett dolgozó orvosok, egészségügyi dolgozók szerint sem teszi lehetővé a korlátozások ilyen mértékű további enyhítését”
– indokolják kérésüket, csatlakozva a Magyar Orvosi Kamara és a pedagógusszervezetek korábbi hasonló kéréseihez.

 

Hasonló cikkünk:  Orbán már nagyon várja, hogy újra Donald Trump legyen az amerikai elnök

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...