fbpx

FRISS HÍREK

Fizetett cikkel kardoskodnak a vendégmunkások mellett

- Advertisement -

„Harmadik országbeli toborzás a munkaerőhiány megoldására” – olvasható egy PR cikkben a megyei lapban és az online változatán is.

A Viapan Dologidő Kft. munkaerő-kölcsönző cég kecskeméti kirendeltségvezetője, Kovács (Gyifkó) Anita szerint már több száz ukrán állampolgárt helyeztek el betanított munkakörökben, de bőven van még munkaerő-tartalék. A cikkben az áll, hogy tévhit, hogy a külföldiek a magyaroktól „vennék el” a munkát.

Emlékezzünk csak viszont a kormányzati kommunikációra, amely évek óta riogat ezzel:

kép forrása: nemzeti.net

A megjelent írásban az is szerepel továbbá, hogy „a kedvező törvényi feltételeken kívül az ukránok foglalkoztatása mellett szól az is, hogy Ukrajnában nagy az elvándorlási kedv. A 42 milliós országnak 24 millió aktív munkavállalója van, tehát széles a potenciális bázis. Egy ukrán könyvelő 40-50 ezer forintnak megfelelő hrivnyát keres, ezért a magyar bérek vonzóak a számukra.”

Nem csoda tehát ennek fényében, hogy gőzerővel készülnek a munkásszállók, amelyekről ide kattintva olvashat korábbi írásainkban!

Hasonló cikkünk:  Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

Kecskemét polgármestere azt nyilatkozta ezzel kapcsolatosan lapunknak:

Nem kellene összemosni a migrációt azzal a munkaerő mobilitást segítő beruházással, amely szállást biztosít majd dolgozó embereknek. Nem 300 ukránnak. Sok-sok hazai munkásról van szó, de egyébként az Ukrajnából itt lévő munkásokat sem kellene a migránsokkal egy szinten emlegetni. Utóbbiaknak teljesen mások a szokásaik, a miénktől eltérő kultúrájuk van, és nem is keresztények.

Mindezektől függetlenül a helyi lakosság egyelőre érezhetően nyugtalan, a felkorbácsolt országos kedélyek Kecskemétre is legyűrűztek, így nem meglepő, hogy bizalmatlanok az idetelepülőkkel szemben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...