fbpx
15.5 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Ha augusztus, akkor TanyaFeszt!

- Advertisement -

A TanyaFeszt ékes példája annak, hogyan képes egy születésnapi buli évről évre növekvő és minőségi fesztivállá válni. A rendezvényt Cserkeszőlő településén – nevéből adódóan – egy tanyán, a Tálas Ranch-en rendezik meg, minden év augusztusában, idén pedig már hatodik alkalommal esedékes augusztus 5-7. közöttt. A három napon a Kreatív SzemLélet Egyesület szervezésének köszönhetően nincs olyan napszak, amikor ne tudnák lekötni magukat az érdeklődők valamiféle programmal.

 

Nehéz meghatározni, pontosan milyen típusú fesztivál a TanyaFeszt. Természetesen, mint minden fesztiválon, ezen is fontos szerepet játszik a zene. A szervezők nem titkolt célja, hogy teret adjanak a még nem ismert, vagy épp feltörekvő, de minőségi zenét játszó zenekaroknak. Minden este öt együttes lép fel a Terasz Színpadon, amelyek előválogatás, valamint tehetségkutató révén kapnak lehetőséget. A zenekarok mellett az elektronikus zene kedvelői is megkapják a kötelező adagot, hiszen minden éjjel két DJ pörgeti a lemezeket a Kamra Diszkóban.

Női traktorvezetők és pucér futók

A zene azonban távolról sem minden, hiszen a TanyaFeszten napközben sem unatkoznak a fesztiválozók. A szervezők a sport iránt is éppen olyan elhivatottak, mint a zene iránt, így különböző bajnokságokban mérethetik meg magukat az érdeklődők, legyen szó akár beach flagről, röplabdáról, kidobósról, vagy csocsóról. Nem mehetünk el továbbá az olyan egyedi összecsapások mellett sem, mint a női traktorvezető verseny, vagy éppen a pucér maraton.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó: az Orbán–Zelenszkij-találkozó nem jön létre egyhamar

A sport mellett azokról sem feledkeznek meg, akik kevesebb erőfeszítést kívánó tevékenységben kívánják bizonyítani rátermettségüket, így zenei vetélkedők hada, sör-virsli verseny és beerpong-bajnokság is van a programok között, és idén sem marad el a közönségkedvenc pasi mustra, ahogy az unikornis szépségverseny sem.

 

A TanyaFeszt igazi velejét mégis maga a hangulat adja. Az előbb felsorolt programok mellett ugyanis a rendezvény erőssége a nyugalmas környezet, a természet lágy öle, a barátságos fesztiválozók, valamint az egészet körbelengő érzés. Aki valami másra vágyik, mint a szalagról leguruló, sorozatgyártott fesztiválok, az a TanyaFeszten megtalálja a számítását. Aki a minőségi zene, a sport, vagy éppen a vetélkedők szerelmese, az szintúgy. Akit leginkább a kikapcsolódás, a pihenés, vagy a társaság vonz egy ilyen eseményen, garantáltan nem fog csalódni. Sorolhatnánk még miért különös, miért egyedi és miért jó a fesztivál, de megtették már helyettünk jónéhányan, hiszen a TanyaFeszt Facebook oldalán rendszeresen osztják meg élménybeszámolójukat azok, akik saját bőrükön tapasztalták, mit is jelent valójában az a három, csodálatos nap a Tanyán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...