fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Fordulatos mérkőzésen szerzett pontot a KTE Szolnokon – 2:2

- Advertisement -

A két csapat játékosait nem zavarta a pálya rossz minősége, jó és fordulatos mérkőzésen a Szolnoki MÁV otthonában a Kecskeméti TE 2:2-es döntetlent ért el. A kecskeméti együttes kilenc forduló után a második helyen áll a labdarúgó-bajnokság másodosztályában. A megyéből még a Tiszakécske érintett a bajnokságban, de szemmel láthatóan nem megy a csapatnak. A hétközi fordulóban, otthon kapott ki a kécskei együttes a Szentlőrinc csapatától 2:1-re, akik két ponttal az utolsó helyen állnak a bajnokságban. 

Mindkét tréner szerint igazságos eredmény született Szolnokon

A lila-fehéreknek hiába adódott több helyzetük az első félidőben, mégis a hazaiak szereztek gólt. A kimaradó helyzeteket a 39. percben megbüntette a Szolnok, egy szöglet után ide-oda flipperezett a labda, több lövés is elakadt a védőkben, de nem került elég messze a labda. Szabó vette át végül jó 23 méterre a kaputól, majd hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe (1-0) – számol be a mérkőzésről szóló beszámolóban a KTE tudósítója.

A második félidőt a hátrányban lévő KTE kezdte jobban, aminek az 56. percben meg is lett az eredménye. Egy Bartha beadás után Szabó még a lécre fejelt, de a lecsorgót Szalai stukkolta öt méterről a kapu bal oldalába (1-1). A KTE tovább támadott és a 81. percben jött is az újabb vendég gól, szintén Szalai, akinek a góljával már a KTE vezetett (1-2). A vége előtt azonban a játékvezető Szabót látta szabálytalannak, így büntetőt adott a szolnokiaknak. Tóth a bal alsóba lőtt (2-2), amivel ki is alakult a végeredmény.

Hasonló cikkünk:  Emberhátrányban tudott egyenlíteni Lakitelek Nyárlőrincen (galériával)

Csábi József, a Szolnoki MÁV FC: – Az elmúlt két hétből kijöttünk, ma szervezettek voltunk, láttam a csapattól azt, amit korábbiakban. Egy jó mérkőzést játszottunk, a Kecskemét igazolta jó hírét, nem véletlen nem kaptak ki nagyon régen. Párharcokban erősek voltak a fizikai előnyükből kifolyólag, pontrúgásokból fordítottak. Sajnálom, hogy 1-0 után nem tudtuk lezárni a mérkőzést, bravúrt elérni, de ebben a meccsben talán ennyi volt, értékes pontot szereztünk. Tudatos, jól összerakott csapattal voltunk partiban, helyenként jól is futballoztunk.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Számoltunk a külső tényezőkkel, a pálya nem tette alkalmassá azt, hogy a kombinatív játékunkat hozzuk. Változatos mérkőzés volt, jobban kezdett a Szolnok, de utána átvettük az irányítást, az utolsó öt perc volt megint a hazaiaké, akkor meg is szerezték a vezetést. Szünetben megbeszéltük, hogyan tudjuk ezt a két tizenhatos közt zajló „box to box” játékot visszaszorítani. Játékban véleményem szerint előrébb tartunk, amikor futballozni kellett, akkor jobbnak éreztem a csapatomat, de a Szolnok igazolta a jó hírét, Csábi József nagyon jó kis csapatot rakott össze. A döntetlen véleményem szerint igazságos, ezzel nem vagyunk elégedetlenek. Sok sikert a Szolnoknak, megyünk tovább a saját utunkon.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...