fbpx

FRISS HÍREK

Búbos vöcsök tévedt el Érsekcsanádon

- Advertisement -

Érsekcsanádról értesítették a Természetvédelmi Őrszolgálatot, hogy a Szőlő utcában egy furcsa kinézetű, esetlen madarat találtak az úton.

A leírás alapján a természetvédelmi őr már sejtette, hogy egy búbos vöcsökkel lesz dolga, ami be is igazolódott. A feltehetően vonulásban lévő madár a reggeli ködben eltévedhetett, és az utca sötét, nedvességtől csillogó aszfaltját víznek vélhette és leszállt rá. Így mindjárt bajba is került, mivel a vöcsök csak vízről tud felszállni, szárazföldről nem.

A helyszínre érkező kollégák befogás után megállapították hogy egészséges, nincs sérülése, csak útbaigazításra van szüksége. Baján, a Dunánál szabadon is engedték, ahol gyorsan rendbe szedte a tollait és tovaúszott.

A búbos vöcsök a legnagyobb hazai vöcsökfajunk, a fején található, jellegzetes dísztollairól könnyen felismerhető. Rövidtávú vonuló, a telet rendszerint Dél-Európában tölti, de néhány példány nálunk telel át a be nem fagyó vizeken.

Hasonló cikkünk:  Márkafüggetlen autósok találkoztak Tőserdőben - galériával

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...