fbpx

FRISS HÍREK

Étrend-kiegészítők sportoláshoz

- Advertisement -

A kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód elegendő alvás mellett a legtöbb ember számára kellő mennyiségű energiát biztosít a napi tevékenységekhez. De ha komolyan sportolunk, és a táplálkozásunk sem tökéletes, szükségünk lehet egy kis extra támogatásra. Mutatunk néhány étrend-kiegészítőt, amelyek segíthetnek abban, hogy a legjobb formádban legyél edzés közben is.

Mik azok az étrend-kiegészítők?

Az étrend-kiegészítők olyan termékek, amelyek kiegészítik a táplálkozásunkat, támogatva a szervezetet az egészségünk megőrzésében, de nem helyettesítik az egészséges életmódot és a vegyes, kiegyensúlyozott étrendet. Elsősorban fontos mikrotápanyagokat, például vitaminokat és ásványi anyagokat, vagy makrotápanyagokat, például szénhidrátokat, fehérjéket vagy zsírokat (omega-3) biztosítanak számunkra.

Milyen étrend-kiegészítők jöhetnek szóba sportolásnál?

  • A B12-vitamin hiánya miatt erőtlennek és fáradékonyabbnak érezhetjük magunkat, de mivel ez a vitamin állati eredetű, a vegánok és vegetáriánusok nagyobb valószínűséggel szenvednek hiányt belőle.
  • A kalcium és a D-vitamin szerepet játszik az egészséges csontok, fogak és izmok felépítésében és fenntartásában. Ezek a tápanyagok segíthetnek a sportolóknak megőrizni az izomtömeget és csökkenteni a sérülések, esetleges csonttörések kockázatát.
    A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez, emellet szerepet játszik a normál csontozat fenntartásában is.
  • Az ashwagandhát egy 2015-ös tanulmányban* vették górcső alá az állóképességre gyakorolt hatását vizsgálva egészséges sportoló férfiak és nők esetében.
Hasonló cikkünk:  Különben dühbe jövünk - ultimátum az üzemanyag-forgalmazóknak és kereskedőknek

*Efficacy of Ashwagandha (Withania somnifera [L.] Dunal) in improving cardiorespiratory endurance in healthy athletic adults (2015. Bakhtiar Choudhary, A. Shetty and Deepak G. Langade)

Ha prémium minőségű táplálékkiegészítőkre van szükséged, nézz körül az USA Medical étrend-kiegészítők között, és támogasd a szervezetedet vegyszermentes, bevizsgált készítményekkel, amikor extra segítségre szorul a sportolás miatt.

Garantált minőségű, amerikai CBD-olaj az USA Medicaltól

A vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkön túl kíváncsi vagy egyéb termékekre is? Az USA Medical által kozmetikumként forgalmazott CBD-olaj kizárólag olyan kender felhasználásával készül, amelyet speciális mezőgazdasági program keretében, organikus gazdálkodással, GMO-mentesen termesztenek az Egyesült Államokban.

Fotó: USA Medical

A CBD, a kendernövény egyik legfőbb vegyülete, nem rendelkezik tudatmódosító hatással. Az USA Medical termékei esetében még minimális THC-szennyezettségtől sem kell tartani, mert a CBD gyártási folyamata során kromatografiás tisztítóeljárással távolítják el a pszichoaktív komponenseket a kivonatból.

A készítményeket a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési rendszert alkalmazva, így a termékek gondosan bevizsgált, biztonságos készítmények. Független laborvizsgálatok igazolják a hatóanyag-tartalmat, illetve a nehézfém- és a növényvédőszer-mentességet is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...