fbpx

FRISS HÍREK

Orbán: Ha nem csökkentjük a rezsicsökkentést, akkor megszűnne a rezsicsökkentés

- Advertisement -

Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth rádióban adott interjúját a Telex is élőben követte, ebből szemlézünk.

Több témában is kifejtette a kormány álláspontját és osztotta meg a nagyérdeművel véleményét Orbán Viktor kormányfő. Néhány pont az érintett témákból:

  • Háborús uszítok a Soros György-félék.
  • A katonák és a rendőrök bérére is hatással lesz a határvadászok fizetése.
  • A kata-törvény ellen tüntető ellenzékiek politikai hasznot akarnak húzni.

„Értem, de nagyon rossz politikának tartom” – mondta az anno kordon bontó Orbán.

  • Az oroszokkal békét kell kötni, ezért „le kell velük ülni”.
  • Orbán javasolja, hogy mindenki becsülje meg a munkahelyét, mert azokért harc lesz.
  • Kénytelen voltak hozzányúlni a rezsicsökkentéshez és megértést kér a családoktól.

A miniszterelnök elmondta, hogy elrendelték az energia-veszélyhelyzetet és felsorolta azt a hét pontot, amit stratégiaként megjelöltek. Azért nyúltak hozzá a rezsicsökkentéshez, mert azt próbálják megmenteni. „Nagy tisztelettel arra kérem a családokat, hogy aki átlag felett fogyaszt, az lássa be, hogy arra kénytelenek” magasabb árat kivetni, mert akkor megszűnne a rezsicsökkentés – mondta.

A HVG számolt be a Fidesz közleményéről a rezsicsökkentés kapcsán, ami a lap szerint tréfás állításokat tartalmaz.

A rezsicsökkentés minden magyar családnak marad, azt egyedül csak Gyurcsányék akarják eltörölni

szögezték le a közleményben egy nappal azután, hogy Gulyás Gergely bejelentette: eddigi formájában eltörlik a rezsicsökkentést.

Hasonló cikkünk:  Ligeti Miklós szerint erős lelkületű ügyész kellene, hogy vizsgálat induljon, valóban belenyúltak-e a Schadl-Völner iratokba

A kata-törvényt Orbán jó és szükséges döntésnek tartja. Elmondta ő maga is dolgozott annak idején a kata kidolgozásán, és eleinte minden jó volt, de aztán elkezdték ezt kihasználni, de Orbán még elnézi ezt is, mert „élünk, ahogy tudunk”. A miniszterelnök szerint „a cégekkel van inkább baj, akik arra akarták rávenni az alkalmazottaikat, hogy menjenek át katába”, de még ezt is elbírta a gazdaság, de most háborús helyzet van, és ez nem fér bele, mondta Orbán, aki szerint ez nem a költségvetés miatt nem fér bele, hanem a nyugdíjrendszer miatt. Szerinte az nem fog menni, hogy 450 ezer ember nem fizeti be a nyugdíjkasszába azt a pénzt, amit be kéne, mert akkor az „ki fog lukadni”, és akkor a nyugdíjasok szívnak. Orbán szerint az ország 50-100 ezer katást elbír, de többet nem.

Tegnap is volt tüntetés a kata-törvény ellen, amit a Kutyapárt szervezett. Elfoglalták az Erzsébet hidat, amiről a 444 is beszámolt.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...