fbpx
20.3 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Felzúdultak Hódmezővásárhelyen Lázár nyilatkozata miatt

- Advertisement -

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere, és az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) megmozdulást hirdetett a város Fidesz-irodája elé csütörtökön.

„Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk Hódmezővásárhelyt! Lázár Jánosnak le kell mondania, és ez nem erkölcsi kérdés, hanem mindannyiunk anyagi érdeke” – jelentette ki Márki-Zay.

A megmozdulást azért szervezték, mert a városban felzúdulást keltett Lázár János építési és közlekedési miniszter kijelentése. Mint ahogy a KecsUP is beszámolt róla, Lázár egy rádiónyilatkozatban azt mondta, hogy ha a hódmezővásárhelyiek ismét megválasztják Márki-Zayt, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra nem számíthatnak. Arra is hivatkozott, hogy Márki-Zayt külföldről fizetik, „idegen érdekeket szolgál”.

„Márki-Zay Péter pénzt kapott személyesen azért, hogy idegen, külső érdekeket szolgáljon, ilyen emberrel nem tudunk és nem fogunk együttműködni” – mondta Lázár.

Hasonló cikkünk:  Zuhan a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók körében, a Tisza Párt jelentősen erősödik

A tüntetésen körülbelül százan vettek részt, a szervezők egy petíciót vittek be a Fidesz-irodába, amelyben többek között arra kérik Lázárt, hogy ne támadja a szülővárosát, ne akadályozza fejlődését. Később átvonultak a helyi rádió székházához és ott is átadtak egy példányt.

Márki-Zay arra a kérdésre, hogy elindul-e a következő önkormányzati választáson a polgármesteri székért azt mondta, nem változtat elhatározásán, „majd a vásárhelyi szavazók döntenek”.

Már csak azért sem lép vissza, mondta, mert egyelőre nem lát olyan alkalmas jelöltet, aki helyette megmérettethetné magát. Úgy gondolja, most is neki van a legnagyobb esélye nyerni.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...