fbpx

FRISS HÍREK

Idegenlégiósok a megyei labdarúgó bajnokságokban

- Advertisement -

A mondás szerint Magyarországon a politikához és a focihoz mindenki ért, nem véletlenül hívják hazánkat a 10 millió szövetségi kapitány országának. A legnépszerűbb magyar sportág helyi, közösségi szinten is megmozgatja az embereket, egyes szomszédos falvak mérkőzését olykor többen nézik, mint egy élvonalbeli meccset. A 2021. december 11-én lejátszott Puskás Akadémia – Gyirmót FC Győr OTP Bank Liga labdarúgó mérkőzésen 150 néző volt (a Nemzeti Sport tudósítása szerint 586, de Felcsúton jellemző, hogy „túlbecsülik” a nézők számát), míg egyes megyés meccseken ennél több néző is össze szokott jönni, főleg, ha szomszédos települések csapatai játszanak rangadót.

Idegenlégiósokra épülő csapat a megyei bajnokságban

A 2022. szeptember 18-án lejátszott Kiskőrös – Kunbaja (1-0) megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzésen a vendégek az alábbi összeállításban léptek pályára: Durdevac BojanKujundzic KristianBalunovic IgorZigic LukaIkrás BojánKokljevci DenilSicar DraganMomcilov IgorPanic MiodragBorenovic DraganSojic Vukasin, míg a kispadon Ivkovic Ivandekic Andrej, Bélavári Attila, Milovanovic Bojan és Loncar Velibor várt bevetésre.

Megnéztük a kunbajai játékosok adatlapját, amelyből kiderült, hogy a keretből kizárólag Bélavári Attila magyarországi játékos, a többiek hosszabb-rövidebb ideje nálunk szereplő szerb légiósok.

Hasonló cikkünk:  Nyilvántartásba vették a Tisza Pártot, eddig ötszáz jelentkezés érkezett az EP-képviselőjelölti pályázatra

Szerettük volna megtudni, hogy miért szerepel szinte csak külföldi labdarúgó a kunbajai csapatban, ezért az alábbi kérdésekkel fordultunk a Kunbaja SE elnökéhez, de nem kaptunk választ:

  • A Kunbaja SE keretében szinte kizárólag szerb (szerbiai) játékos található. Mi az oka, hogy így áll össze a keret?
  • A túlnyomórészt külföldiekből álló csapat összetétele azért ilyen, mert nincs elegendő labdarúgást szerető, azt űző magyar játékos?
  • A Kunbaja SE csapatát az önkormányzat támogatja-e, rajta kívül kik szponzorálják a csapatot?
  • Mekkora a Kunbaja SE 2022-2023-as bajnoki idénybeli költségvetése?
  • A labdarúgó megyei I. osztályban milyen költségvetéssel tud dolgozni a klubjuk, milyen kiadásaik vannak (utazás, szerelés, eszközök, sportszerek, stb.)?
  • A Kunbaja SE idegenlégiósai miatt kapott-e kritikát a bajnoki mérkőzéseken az ellenfelektől, azok szurkolóitól, esetleg éreztek-e bármilyen negatív megkülönböztetést a légiósok miatt?
  • A szerbiai légiósoknak edzésekre is át kell-e utazni, hány edzésük van egy héten, illetve a Szerbiából ingázó játékosok fizetést, költségtérítést kapnak-e?

Cikkünket folytatjuk, a következő részben a megyei labdarúgásban szereplő sportvezetőket, játékosokat, edzőket kérdezünk meg, mi a tapasztalatuk a megyei labdarúgó bajnokságban játszó külföldiekről, milyen fizetések vannak a megyei fociban, és hogy látják a jelenkori megyei labdarúgás helyzetét.

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...