fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. október 5., szombat

FRISS HÍREK

Az MNB 3,3 milliárdos megbízását Matolcsy Ádám barátja nyerte

- Advertisement -

Száraz István és cége, a Frank Digital Kft. nem ismeretlen az MNB háza táján – évek óta nyeri a jegybank kommunikációs pályázatait.

A Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,3 milliárd forint keretösszegű kommunikációs tenderének összegzésében így méltatja a nyertes ajánlatot:

„A pályázó rendkívül alapos, színvonalasan felépített és kivitelezett kampánytervet nyújtott be, amit az ajánlatkérő jól tudna használni az üzeneteinek hatékonyabb célba juttatására. (…) A javasolt ambient eszközök ötletesek és innovatívak, a pályázó a javaslatok megfogalmazása során figyelt a jegybank eddig követett kommunikációs stílusára, és megfelelően rakta össze a fő üzeneteket”.

A Frank Digital Kft. és tulajdonosa, Száraz István Matolcsy Ádám barátjaként lett ismert, nem meglepő tehát, hogy „figyelt a jegybank eddig követett kommunikációs stílusára”. Az elmúlt években többször is befutó lett:

  • 2019. október 7. és 2020. december 31. közötti időszakra kaptak nettó 1 milliárd 950 milliós keretmegbízást, amelyet 2020-ban hárommilliárd forintig bővítettek.
  • 2020 novemberben a 2020-2021-es időszakra kétmilliárd forint plusz áfáért kötöttek keretmegbízást ugyancsak kommunikációs feladatok ellátására
  • 2021-ben is övék lett a kommunikációs megatender.
Hasonló cikkünk:  Az ÁSZ soron kívüli adatszolgáltatásra kötelezi az önkormányzatokat

A legújabb megbízás a korábbiak elvét követi, vagyis a kiírás szerint a kommunikációs feladatokra 12 hónapra szerződnek, a teljesítést az aláírástól 2023. december 31. napjáig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig kell teljesíteni. Ha ez év végéig nem történik meg, akkor a szerződés a keretösszegből hátralévő összeg erejéig, de legfeljebb 2024. december 31-ig meghosszabbítható.

2014-ben alapították a Frank Digitalt, az első, teljes üzleti évet már félmilliárdos forgalom mellett 111 millió forintos adózott eredménnyel zárták. A cég a Dry Digital Kft.-n keresztül Száraz István tulajdona.

Az ő nevét akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor kiderült, hogy az MNB alapítványai támogatták az általa alapított VS.hu-t, amelynek szerkesztősége a botrány kirobbanása után gyakorlatilag egy emberként állt fel. 2017-ben Matolcsy Ádám éppen Száraz Istvántól vette meg New Wawe Media Groupot, illetve ezzel együtt az Origót. Akkor a Híradónak azt írta: több lépcsőben fizet, de nem árulhatja el a vételárat.

via RTL

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...