fbpx

FRISS HÍREK

A magyar kormány nem fogja megszavazni Koszovó felvételét az Európa Tanácsba

- Advertisement -

Veszélyeztetné a kompromisszumkeresés sikerét a szerb-koszovói konfliktusban, ha különböző európai formációk idő előtt felvennék Koszovót, ezért a kormány nemmel fog voksolni, ha szavaznak arról, hogy Koszovót tagként felvegyék-e az Európa Tanácsba – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter azután beszélt erről, hogy fogadta Ivica Dacic szerb külügyminisztert, a belgrádi kormány miniszterelnök-helyettesét. Később Orbán Viktornál is tiszteletét tette a Karmelita kolostorban. Magyarország és Szerbia „sorsközösséget” alkotnak – vélte Szijjártó, szerinte a migráció és a háború hatásai közvetlenül érintik a két országot.

„Mindketten abban vagyunk érdekeltek, hogy mielőbb béke legyen Ukrajnában. A háború elhúzódása és esetleges eszkalációja súlyos veszélyeket jelent mindkét ország számára” – tette hozzá.

A miniszter elmondta, hogy a kétoldalú együttműködésből mindkét fél sokat profitál, amit az is mutat, hogy a magyar-szerb kereskedelmi forgalom tavaly 75 százalékkal nőtt, ezzel rekordot döntve. A Török Áramlat építése ellen komoly nyomást fejtettek ki egyes szövetségesek, de az napjainkban sehogy sem lenne kiváltható – emlékeztetett.

Hasonló cikkünk:  A vita újabb fordulója, most az MNB szólt be a kormánynak

„Ha akkor a szerbek és mi, magyarok, nem álltunk volna ellen a nyomásnak, ma hatalmas bajban lennénk” – mondta.

Arról is beszélt, hogy a gáztározók töltöttsége az éves felhasználás 42 százalékát fedezi hazánkban, míg az európai átlag mindössze 21 százalék.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...