fbpx

FRISS HÍREK

Jánoshalmán sem maradhatott el a „brüsszelezés” egy agrárlogisztikai központ átadásán

- Advertisement -

Agrárlogisztikai központot adtak át Jánoshalmán, ahol Nagy István agrárminiszter elmondta: „a központ új lehetőségeket, új utakat nyit nemcsak a gazdák számára, hanem a magyar élelmiszer- és a feldolgozóipar számára is.” A létesítmény magába foglal egy zöldség- és gyümölcsfeldolgozót, és egy hűtőházat is.

A 797 millió forintból létrehozott hűtőház (amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyertek el), révén a jánoshalmi termelőknek, őstermelőknek, mikro-, kis- és középvállalkozásoknak lehetőségük nyílik a tárolásra, a szezonon túli értékesítésre, új piacokon történő megjelenésre – tette hozzá a miniszter.

Elmondta, hogy az elmúlt időszakban a mezőgazdaság, benne a zöldség-, gyümölcstermesztés és -feldolgozás több súlyos kihívással nézett szembe. A magyar gazdatársadalom azonban megmutatta, hogy „a mezőgazdaság és az élelmiszeripar a koronavírus járvány, a háború, az elhibázott brüsszeli szankciók és a történelmi léptékű aszály árnyékában is folyamatosan képes ellátni friss és egészséges élelmiszerrel a magyar családokat és az egész országot.” Ehhez a magyar kormány 2022-ben is minden segítséget megadott – jelentette ki.

Hasonló cikkünk:  Dürgés és futás: újra Túzokünnepet rendeznek Bösztörpusztán

Nagy István hangsúlyozta, hogy a magyar kormány számára a kiszámíthatatlan nemzetközi politikai és gazdasági körülmények ellenére kiemelt cél, hogy 2030-ra a mezőgazdaság termelékenysége a másfélszeresére, az agrártermelés hozzáadott értéke a kétszeresére nőjön, az agrár- és élelmiszerexportunk értéke pedig 50 százalékos növekedéssel 15 milliárd euróra emelkedjen. A következő lépés a feldolgozóipar és az élelmiszeripar fejlesztése. „A termelő mezőgazdaság mellé fel kell építeni a feldolgozó mezőgazdaságot, és fel kell támasztani a privatizációval tönkretett magyar élelmiszeripart” – tette hozzá.

Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere elmondta: a létesítményt, a feldolgozót és a hűtőházat helyi és környékbeli gazdákból alakult szövetkezet működteti majd.

via ProfitLine

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...