fbpx
25.1 C
Kecskemét
2024. május 6., hétfő

FRISS HÍREK

Szombaton jön a Fradi, a KTE szurkolói közösen vonulnak a városközponttól a stadionig

- Advertisement -

Harcban az ezüstéremért: a KTE-nek három pont az előnye a Paks, négy a Debrecen előtt. Szombaton jön a Fradi – kérdés, jó-e a Kecskemétnek, hogy zöld-fehérek immár bajnokként lépnek pályára. A kecskeméti ultrák nagyon készülnek a meccsre, a hazai szurkolóknak szombat délutánra közös vonulást hirdettek a városközponttól a Széktói Stadionig. Telt ház lesz, és várhatóan nagy rendőri jelenlét, forgalomkorlátozásokra és a parkolási rend változására kell felkészülni a stadion környezetében.

Két vesztes meccsen van túl a KTE, de a szurkolók döntő többségét ez nem tántorította el, továbbra is hisznek abban, hogy meglehet az érem, abból is a nemesebb, az ezüst. Sokan a játékvezetőt hibáztatták a Honvéd elleni vereség után (számonkérve egy-egy büntetőt kezezésért és amiatt, hogy Szuhodovszki lövésénél rátartottak a lábára), de azért megjelentek olyan vélemények is, hogy az eddig megszokottnál enerváltabban, kevésbé ötletesen futballoztak a lila-fehérek. Persze eddigi teljesítményükkel igen magasra tették a lécet maguk előtt, még így is csak annyiszor kaptak ki (ötször), mint az első helyezett Ferencváros. Amely a hétvégén azzal, hogy a KTE pont nélkül maradt, matematikailag is aranyérmes lett, aztán magabiztos játékkal 3:0-ra kiütötték a Kisvárdát.

A vereség után annak viszont örülhettek a Kecskemét játékosai, hogy a két üldöző, a Paks és a Debrecen összecsapásán a számukra legjobb kimenetel, azaz döntetlen született, így mindkét gárda csak 1-1 pontot hozott a KTE-n. Már csak három kör van hátra, a lila-fehéreknek ezalatt kellene megtartaniuk 3 illetve 4 pontos előnyüket, és elérhetik újoncként a klub történetének legjobb bajnoki eredményét.

Forrás: eredmenyek.com

Nézzük a sorsolást, a 31., 32. és 33., utolsó forduló mit tartogat a dobogóra vágyó csapatoknak. Egy érmet még a Puskás Akadémia is elcsíphet.

KTE: FTC (otthon), Újpest (idegenben), Kisvárda (otthon).
Paks: Mezőkövesd (idegenben), Puskás Akadémia (otthon), Zalaegerszeg (idegenben).
Debrecen: Honvéd (otthon), Ferencváros (idegenben), Újpest (otthon).
Puskás Akadémia: MOL Fehérvár (otthon), Paks (idegenben), Honvéd (otthon).

Ami biztosnak tűnik a Ferencváros ellen 19:30-kor kezdődő meccsen, az a teltház, azaz 4950 néző, ugyanis a KTE közölte, hogy minden belépő elkelt. Érdemes lesz tényleg időben odaérkezni a Széktói Stadionhoz, hiszen aki ott volt a legutóbbi hazai, Paks elleni mérkőzésen, az tapasztalhatta, hogy a bejutás már 30-40 perccel a meccs előtt is igen nehézkes, nagy sor alakul ki a kapuknál, főleg a város felőli oldalon.

Forrás: KTE Facebook-oldala

A csapatot leghangosabban és legkitartóbban buzdító Ultras Kecskemét szombatra közös vonulást hirdetett a kecskeméti szurkolóknak, ilyenre nemigen volt még példa a hírös városban, biztosan látványos és hangos lesz. Mondjuk az véleményes, mi szükség volt arra, hogy a posztban az FTC címerét piros iksszel áthúzták, ezt pár kommentelő szóvá is tette.

Hasonló cikkünk:  Horváth Krisztofer, a KTE futballistája a hatodik legértékesebb NB I-es játékos a CIES-nél

A gyülekező 15 órától lesz a Kéttemplom közben, majd 17 órától indul el a stadionhoz a menet. A résztvevőktől fekete vagy lila öltözéket kérne. „Fricskázzuk meg a szezonban harmadjára is a ferencvárosiakat” – zárul a poszt (valószínűleg minden kecskeméti szurkoló jól emlékszik, hogy még októberben Nagy Krisztián duplájával 2:0-ra verte a KTE az FTC-t, majd februárban is sikerült a kecskemétieknek 1:1-et kiharcolniuk az Üllői úton). Úgy tudjuk, az ultrák egy lelátói koreográfiával is készülnek kedvenceiknek. Nagy szükség lesz Szabó István tanítványainak a szurkolásra, mert a Fradi igen jó formába lendült, legutóbbi négy bajnokiját behúzta.

Ez várható a stadion környékén – érdemes gyalog megközelíteni a Széktóit

Kedden azt közölte a klub, hogy a megyei rendőr-főkapitánysággal és a biztonsági szolgálattal is egyeztettek, és a meccs napján a parkolási rend is változik, valamint forgalomkorlátozás is lesz a Stadion környezetében.

Forrás: kecskemetite.hu

A vendég szurkolók a Kecskeméti Fürdő parkolójában, valamint a Tatár soron az útpadkán parkolhatnak majd (zölddel jelölt területek).

A hazai szurkolók pedig az Olimpia utca egészén, a Messzi István Sportcsarnokig terjedő szakaszon, valamint például a Target Center (Tesco, OBI) parkolójában tudják az autót hagyni. Innen a stadionig kb. 1 km, azaz 10-15 perc az út gyalog.

A KTE felhívja a figyelmet, hogy a Sport utcát, valamint a Csabay Géza körutat az Izsáki úttól az Aqua Hotel parkolójáig terjedő szakaszon várhatóan 17:30-tól a mérkőzés kezdetéig, 19:30-ig lezárják. A forgalomkorlátozást a meccs ideje alatt feloldják, de a mérkőzés végén (várhatóan 21:30) a szurkolótáborok elvonulásának biztosítása érdekében ismét lezárják (pirossal jelölve).

A mérkőzés előtt és után a 2-es hazai pénztár és a 3-as vendég pénztár között kordont helyeznek ki a hazai és a vendégszurkolók elkülönítése érdekében, egészen a Kecskeméti Fürdőig (feketével jelölve).

Azok a hazai szurkolók, akik a Széchenyiváros felőli oldalon parkoltak le, vagy gyalogosan érkeztek a mérkőzésre, a meccs végén csak akkor tudják az autóikat megközelíteni vagy elindulni a Széchenyiváros felé, ha már a Fradi-szurkolók elvonultak.

A rendőrségi gépjárművek a Bóbis Gyula téren lévő parkoló teljes területét (kékkel jelölve), és az Olimpia utcán a KTE utánpótlás csapatának épülete előtt található parkolóból 6 férőhelyet fognak igénybe venni, ezek műveleti területnek lesznek minősítve.

A hazai klub kéri a kecskeméti szurkolókat, hogy inkább busszal menjenek a meccsre, mivel a stadion környékén korlátozott számú parkoló áll rendelkezésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...