fbpx

FRISS HÍREK

Szombaton jön a Fradi, a KTE szurkolói közösen vonulnak a városközponttól a stadionig

- Advertisement -

Harcban az ezüstéremért: a KTE-nek három pont az előnye a Paks, négy a Debrecen előtt. Szombaton jön a Fradi – kérdés, jó-e a Kecskemétnek, hogy zöld-fehérek immár bajnokként lépnek pályára. A kecskeméti ultrák nagyon készülnek a meccsre, a hazai szurkolóknak szombat délutánra közös vonulást hirdettek a városközponttól a Széktói Stadionig. Telt ház lesz, és várhatóan nagy rendőri jelenlét, forgalomkorlátozásokra és a parkolási rend változására kell felkészülni a stadion környezetében.

Két vesztes meccsen van túl a KTE, de a szurkolók döntő többségét ez nem tántorította el, továbbra is hisznek abban, hogy meglehet az érem, abból is a nemesebb, az ezüst. Sokan a játékvezetőt hibáztatták a Honvéd elleni vereség után (számonkérve egy-egy büntetőt kezezésért és amiatt, hogy Szuhodovszki lövésénél rátartottak a lábára), de azért megjelentek olyan vélemények is, hogy az eddig megszokottnál enerváltabban, kevésbé ötletesen futballoztak a lila-fehérek. Persze eddigi teljesítményükkel igen magasra tették a lécet maguk előtt, még így is csak annyiszor kaptak ki (ötször), mint az első helyezett Ferencváros. Amely a hétvégén azzal, hogy a KTE pont nélkül maradt, matematikailag is aranyérmes lett, aztán magabiztos játékkal 3:0-ra kiütötték a Kisvárdát.

A vereség után annak viszont örülhettek a Kecskemét játékosai, hogy a két üldöző, a Paks és a Debrecen összecsapásán a számukra legjobb kimenetel, azaz döntetlen született, így mindkét gárda csak 1-1 pontot hozott a KTE-n. Már csak három kör van hátra, a lila-fehéreknek ezalatt kellene megtartaniuk 3 illetve 4 pontos előnyüket, és elérhetik újoncként a klub történetének legjobb bajnoki eredményét.

Forrás: eredmenyek.com

Nézzük a sorsolást, a 31., 32. és 33., utolsó forduló mit tartogat a dobogóra vágyó csapatoknak. Egy érmet még a Puskás Akadémia is elcsíphet.

KTE: FTC (otthon), Újpest (idegenben), Kisvárda (otthon).
Paks: Mezőkövesd (idegenben), Puskás Akadémia (otthon), Zalaegerszeg (idegenben).
Debrecen: Honvéd (otthon), Ferencváros (idegenben), Újpest (otthon).
Puskás Akadémia: MOL Fehérvár (otthon), Paks (idegenben), Honvéd (otthon).

Ami biztosnak tűnik a Ferencváros ellen 19:30-kor kezdődő meccsen, az a teltház, azaz 4950 néző, ugyanis a KTE közölte, hogy minden belépő elkelt. Érdemes lesz tényleg időben odaérkezni a Széktói Stadionhoz, hiszen aki ott volt a legutóbbi hazai, Paks elleni mérkőzésen, az tapasztalhatta, hogy a bejutás már 30-40 perccel a meccs előtt is igen nehézkes, nagy sor alakul ki a kapuknál, főleg a város felőli oldalon.

Forrás: KTE Facebook-oldala

A csapatot leghangosabban és legkitartóbban buzdító Ultras Kecskemét szombatra közös vonulást hirdetett a kecskeméti szurkolóknak, ilyenre nemigen volt még példa a hírös városban, biztosan látványos és hangos lesz. Mondjuk az véleményes, mi szükség volt arra, hogy a posztban az FTC címerét piros iksszel áthúzták, ezt pár kommentelő szóvá is tette.

Hasonló cikkünk:  Horváth Krisztofer, a KTE futballistája a hatodik legértékesebb NB I-es játékos a CIES-nél

A gyülekező 15 órától lesz a Kéttemplom közben, majd 17 órától indul el a stadionhoz a menet. A résztvevőktől fekete vagy lila öltözéket kérne. „Fricskázzuk meg a szezonban harmadjára is a ferencvárosiakat” – zárul a poszt (valószínűleg minden kecskeméti szurkoló jól emlékszik, hogy még októberben Nagy Krisztián duplájával 2:0-ra verte a KTE az FTC-t, majd februárban is sikerült a kecskemétieknek 1:1-et kiharcolniuk az Üllői úton). Úgy tudjuk, az ultrák egy lelátói koreográfiával is készülnek kedvenceiknek. Nagy szükség lesz Szabó István tanítványainak a szurkolásra, mert a Fradi igen jó formába lendült, legutóbbi négy bajnokiját behúzta.

Ez várható a stadion környékén – érdemes gyalog megközelíteni a Széktóit

Kedden azt közölte a klub, hogy a megyei rendőr-főkapitánysággal és a biztonsági szolgálattal is egyeztettek, és a meccs napján a parkolási rend is változik, valamint forgalomkorlátozás is lesz a Stadion környezetében.

Forrás: kecskemetite.hu

A vendég szurkolók a Kecskeméti Fürdő parkolójában, valamint a Tatár soron az útpadkán parkolhatnak majd (zölddel jelölt területek).

A hazai szurkolók pedig az Olimpia utca egészén, a Messzi István Sportcsarnokig terjedő szakaszon, valamint például a Target Center (Tesco, OBI) parkolójában tudják az autót hagyni. Innen a stadionig kb. 1 km, azaz 10-15 perc az út gyalog.

A KTE felhívja a figyelmet, hogy a Sport utcát, valamint a Csabay Géza körutat az Izsáki úttól az Aqua Hotel parkolójáig terjedő szakaszon várhatóan 17:30-tól a mérkőzés kezdetéig, 19:30-ig lezárják. A forgalomkorlátozást a meccs ideje alatt feloldják, de a mérkőzés végén (várhatóan 21:30) a szurkolótáborok elvonulásának biztosítása érdekében ismét lezárják (pirossal jelölve).

A mérkőzés előtt és után a 2-es hazai pénztár és a 3-as vendég pénztár között kordont helyeznek ki a hazai és a vendégszurkolók elkülönítése érdekében, egészen a Kecskeméti Fürdőig (feketével jelölve).

Azok a hazai szurkolók, akik a Széchenyiváros felőli oldalon parkoltak le, vagy gyalogosan érkeztek a mérkőzésre, a meccs végén csak akkor tudják az autóikat megközelíteni vagy elindulni a Széchenyiváros felé, ha már a Fradi-szurkolók elvonultak.

A rendőrségi gépjárművek a Bóbis Gyula téren lévő parkoló teljes területét (kékkel jelölve), és az Olimpia utcán a KTE utánpótlás csapatának épülete előtt található parkolóból 6 férőhelyet fognak igénybe venni, ezek műveleti területnek lesznek minősítve.

A hazai klub kéri a kecskeméti szurkolókat, hogy inkább busszal menjenek a meccsre, mivel a stadion környékén korlátozott számú parkoló áll rendelkezésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...