fbpx

FRISS HÍREK

Anna Karenina története elevenedik fel Kecskeméten az Újvidéki Színház fesztiváldíjas előadásában

- Advertisement -

A 10. színházi olimpia keretében mutatja be az Újvidéki Színház Tolsztoj mesterművét, az Anna Kareninát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Az előadás május 23-án 19 órakor lesz látható, amely az ország egyik leglátogatottabb és legtöbbször díjazott produkciója.

Az eredeti regény társadalmi konvenciókat és az orosz polgárságot kritizáló szálai helyett a fatalizmus, a romantikus szál kerül előtérbe a színműben. Anna Karenina története rövid, ám érzelmileg forrásig fűtött jelenetekből áll majd össze.

Az elmúlt két évben húsz fesztiváldíjat hozott az Újvidéki Színháznak az előadás. Válás és képmutatón elítélő társadalom, végzetes szerelem és sötét tónusú érzelmek elevenednek meg Béres Márta és Fülöp Tímea váltott szereposztásában.

A macedón Dejan Projkovski rendezte a darabot, aki a szófiai Nemzeti Színház- és Filmművészeti Akadémián szerzett színházi rendezői diplomát és mesterképzést. Dolgozik az ESRA Párizsi, Szkopjei, New York-i Audiovizuális Művészeti Egyetemen is színházi rendezőként és színészi docensként egyaránt. Fiatalon kinevezték a Macedón Nemzeti Színház művészeti vezetőjévé, igazgatójává, de már addigra rendezett olyan, széles körben elismert előadásokat, amelyekkel felkeltette a nemzetközi színházi élet figyelmét is.

Hasonló cikkünk:  Újabb illegális szemetelőt csíptek fülön a városrendészek Kecskeméten

A rendező a hitvallása szerint csakis olyan produkciókat állít színpadra, amelyeket szabad döntéséből vállal. Előadásaiban mindig a színház alapjáról, az emberről fogalmazza meg gondolatait.

via szinhaz.org

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...