fbpx

FRISS HÍREK

A postás szerepét is vállalja Szijjártó, amikor orosz kollégájával találkozik

- Advertisement -

Szijjártó Péter reagált arra a felvetésre, miszerint Donald Tusk lengyel kormányfő kifogásolta, hogy az Antalyai Diplomáciai Fórumon (Alekszej Navalnij temetése napján) együtt vacsorázott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

A magyar-lengyel barátságról értekezve elmondta, hogy testvériség is van a két nemzet között, ami „kibírja az ilyen politikai epizódokat is, mint amiket Lengyelország miniszterelnöke az elmúlt néhány hétben produkált”. Szijjártó szerint „mi egy békepárti kormány vagyunk, Lengyelország kormánya pedig inkább háborúpárti álláspontot képvisel.”

A törökországi fórum majdnem olyan, mint egy ENSZ-közgyűlés, emelte ki Szijjártó, így a gálavacsorán, ahol éppen az orosz kollégája mellett ült, beszélgettek. „Az a helyzet, hogy van egy ilyen feladatunk nekünk, külügyminisztereknek, hogy kapcsolatot tartsunk egymással” – mondta.

Hasonló cikkünk:  Vitát tartanak majd az EP-ben a kínai rendőrök magyarországi járőrözésével kapcsolatban

Szijjártó szerint „az nem diplomáciai teljesítmény, ha az ember csak azokkal beszél, akikkel mindenben egyetért, az igazi teljesítmény a kapcsolattartás azokkal, akikkel bizonyos kérdésekben eltérő állásponton van.”

Szijjártó felhívta a figyelmet arra, hogy rajta keresztül akarnak üzenni az oroszoknak:

„És szerintem Lengyelország miniszterelnöke meglepődne, ha tudná, milyen hosszú azoknak az európai politikusoknak a listája, akik az elmúlt években arra kértek fel engem, hogy segítsek nekik kapcsolatot teremteni az oroszokkal, találkozót összehozni, vagy csak juttassak el nekik egy üzenetet. Sőt, volt olyan ország is, ahol egymással szemben lévő oldalak képviselői is kérték ezt tőlem, úgyhogy a jövőben is, ha van ilyen kérés, természetesen szívesen segítek.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...