fbpx

FRISS HÍREK

A finn kormányfő szerint Orbán Putyint segíti a svédekkel szemben

- Advertisement -

Petteri Orpo finn miniszterelnök a lengyel Rzeczpospolita című lapnak adott interjúban kijelentette, hogy nincs indok arra, hogy Svédország NATO-csatlakozását blokkolják. Szerinte Svédország teljesíti a csatlakozási feltételeket, és a NATO-ban való részvételük kulcsfontosságú lenne a Balti-tenger biztonsága szempontjából.

Az interjú során felmerült a kérdés, hogy a magyar kormányfő segíti-e Vlagyimir Putyint azáltal, hogy Svédországgal szemben fellép. A finn kormányfő szerint a magyar kormányzat cselekedetei segítik Oroszországot, és bár Orbán Viktor motivációját nem ismeri pontosan, de úgy tűnik, hogy Putyint segíti a svédekkel szemben.

„Nincs ok arra, hogy Svédország NATO-csatlakozását blokkolják. Svédország készen áll, és minden kritériumnak megfelel. Elfogadhatatlan, amit Magyarország tesz” – szögezte le Petteri Orpo.

Orpo büszke arra, hogy az EU 50 milliárd euróval támogatja Ukrajnát, hozzátéve hogy az uniós egység megvalósítását Lengyelország és Magyarország korábbi együttműködése sokszor akadályozta, de az új lengyel kormánynak hála sikerült legyőzni a magyar kormány vétóját.

Hasonló cikkünk:  Bosznia-Hercegovina útja az EU-tagság felé

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető halála kapcsán hangsúlyozta a finn miniszterelnök, hogy az orosz rezsim veszélyt jelent Európa számára, és szerinte az orosz politikust az orosz rezsim ölte meg. Szerinte mindenkinek fel kell ismernie, hogy Oroszország komoly biztonsági kockázatot jelent, és Európának fel kell készülnie az esetleges agresszió visszaszorítására is. A miniszterelnök továbbá hangsúlyozta a védelmi képességek megerősítésének fontosságát az EU számára.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...