fbpx
15.2 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

800 ezer alkoholbeteg van Magyarországon

- Advertisement -

Magyarországon nyolcszázezer ember alkoholbeteg, tehát szinte minden családra jut egy – közölte Zacher Gábor toxikológus hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A szakember azt mondta, tiszta szeszben (96 százalékos alkohol) kifejezve fejenként átlagosan 14 liter alkoholt isznak a magyarok egy évben, és évente harmincezren halnak meg valamilyen alkohol okozta megbetegedésben.

– Magyarországon a kábítószer nem okoz akkora gondot, mint az alkohol, húszezer kábítószerfüggő van, kábítószer okozta megbetegedésben pedig évente negyvenen halnak meg – ismertette.

Úgy gondolja, ez azért van, mert a kábítószerről többet beszélnek, az alkoholproblémákról viszont alig. Javaslata szerint Magyarországra kellene egy alkoholfogyasztással kapcsolatos stratégia, amely egy felmérésből és egy jövőképből áll.

Kitért arra is, Európában sok új kábítószer jelenik meg, az Európai Drogmonitorozási Központ tavaly 55, 2017-ben 51, 2016-ban 80, előtte 100 új szert regisztrált. Ezek jelentős része Kínából érkezik.

Hasonló cikkünk:  Jogsegély-szolgálatot biztosítanak azoknak, akiket pszichiátriai ellátás során ért sérelem

via 168ora.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Leszakadt a mennyezet, a volt tiszti klubot teljesen lezárták

A volt tiszti klubban idén januárban az egyik helyiség mennyezetéről leszakadt a vakolat, mely leszakította az álmennyezetet is. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...