fbpx
6 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

560 millió forint tőkét vonnak ki a vadászati kiállítást szervező cégből

- Advertisement -

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter döntése alapján a 2021-es vadászati kiállítást szervező Egy a Természettel Nonprofit Kft. jegyzett tőkéjét 3 millió forintra szállítják le – ez egyébként a kft.-k számára megengedett minimum.

A cég tavaly jelentős veszteséget termelt, adózás után 795 millió forint mínusszal zárt, mindezt úgy, hogy 610 millió forint költségvetési támogatást is elszámolhattak. Most pedig az eddig 563 millió forintos jegyzett tőkéből 560 millió forint kivonást hajtanak végre.

A társaság 100 százalékban állami tulajdonú projektcég, így költségvetési támogatásból valósította meg a fő feladatait: 2021. évi Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás eseményeinek és eredményeinek értékmegőrzése, végleges lezárása, az utókommunikáció, az archiválás és az értékmegőrzés – ezzel magyarázták, hogy a kiállítás bezárása után két évvel miért volt szükség további közpénzmilliárdokra.

Kovács Zoltán akkori kormánybiztos úgy nyilatkozott a 17 milliárdból összehozott vadászati kiállításról, hogy megérte. A kiállítás évében 17,644 milliárd forint állami támogatást használt fel a cég, azonban a 2019-es alapítása óta ennél sokkal több, összesen 27,1 milliárd forint költségvetési támogatás érkezett egyéb bevételekkel együtt. Az összeg valószínűleg nőni fog, amihez újabb költségvetési forrásokra lesz szükség, mivel a nonprofit kft. továbbra is működni fog.

Hasonló cikkünk:  Hadházy: Az állam visszakéri a falvaktól az EU-s támogatásokra kiutalt előleget

A 2023-as „nagy arányú veszteséget” azzal magyarázta az ügyvezetés, hogy a társaság 2023. évi működése során a korábbi évek saját bevételeit, azaz eredménytartalékát és a jegyzett tőke egy részét használta fel. Az 1,2 milliárd saját tőke 410 millió forintra apadt, és bár nem billent negatívba, mégis úgy látták jónak, ha 560 millió forint tőkekivonást hajtanak végre, és csak 3 millió forintot hagynak meg jegyzett tőkének, vagyis csak a törvényes minimum parkoljon a vadászati kiállítás hagyatékát ápoló cégnél.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sok a panasz a vendégmunkásokra és a munkásszállókra a Vacsiközben, indítványt adott be a képviselő

Hangosan mulatoznak és az ablak alatt dohányoznak a vendégmunkások, ez zavaró és félelemkeltő az idősek és a gyermekes családok...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...