fbpx
17.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

Az egészségügyi államtitkár megtalálta az egészségügy gondjainak okozóit

- Advertisement -

Takács Péter egészségügyi államtitkár a Bayer Show-ban adta elő azt a sejteni vélt „tudatos akciót”, ami szerint az ellenzéki önkormányzatoknál azt tapasztalni, hogy hosszú a várakozási idő egy egyszerű hasi ultrahangra.

Takács elmondta, hogy összehasonlíttatta a várakozási időket az OKFŐ, az állami fenntartású, az egyetemi fenntartású és az ellenzéki önkormányzatok által fenntartott szakrendelőkben, és bizony arra jutott, hogy „két és fél, háromszoros különbség van.”

Bayer Zsolt kérdésére, hogy miért van ez így, azt válaszolta az államtitkár, hogy „azt mondják, hogy azért, mert az állam nem ad hozzá elég pénzt, hogy elvégezzék a vizsgálatokat, míg ugyanezt megnéztem, a valóságban a 60-70 százalékát használják ki az állami keretnek.”

Takács ezen a ponton adta elő azt a sejteni vélt tudatos akciót, aminek célja, „hogy a lakosságban azt az érzetet keltsék, hogy nem férnek hozzá az ellátáshoz”. Szerinte olyan orvosok is vannak, „akik tudatosan élnek vissza azzal, hogy mondjuk adott esetben a beteg nem tájékozódik, hogy máshol ez az ellátás mennyi idő alatt elérhető, vagy abban a kórházban, és kiad egy műtéti időpontot mondjuk 2039. október 43-ra, és azt mondja, hogy akkor most nemtomén mennyit kell várni, de itt van rögtön a magánklinika száma, ahol jövő hónapban meg tudom operálni”.

Takács leszögezte, ő „ezt tűzzel vassal” fogja „irtani a rendszerből”, és üzeni „a kedves orvosbáró kollégáknak, hogy nincsenek biztonságban”. 

Magyar Péter is előkerült a műsorban, Takács szerint „szélsőségesen populista hecckampányt visz a kórházakban, amit aztán be tud szörnyülködve mutatni. Az egészségügy alkalmas erre, mert mindenki hallott már egy rémtörténetet, általában rosszabb a megítélése, aki az egészségüggyel kapcsolatba kerül, az alapba’ nincs jól, tehát rosszul érzi magát, mert beteg. Valami baja van. Ott már a rossz közérzethez csak egy kicsi kell, hogy indulattá formálódjon, és általában ezek az újbolsik ezekre mennek rá, hogy az elégedetlenségből indulatot csiholjanak, rendkívül populista módszerekkel”.

444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...