fbpx
25 C
Kecskemét
2024. szeptember 27., péntek

FRISS HÍREK

Schmidt Mária: nem szabad lemondani a szexről

- Advertisement -

Schmidt Mária, a XXI. század intézet főigazgatója Az identitás, mint politikai fegyver című konferencián tette fel a kérdést: „Miért mondunk le a szexről?”

Schmidt Mária szerint nyugaton éppen ez történik, márpedig szerinte nem lenne szabad lemondani a szexről, mivel a szex a „test nyelve, és a kapcsolatépítés egyik útja. A mozgásba hozott érzelem, amely boldogságot és kielégültséget okoz.”

Schmidt gondolatmenete szerint a 1968-as szexuális forradalom jelszava, a „szeretkezz, ne háborúzz!” mostanra eljutott az ellentétéhez: Ne szeretkezz, háborúzz! – előadásának is ezt választotta címnek.

Szerinte a 20. századi feminista mozgalommal a nők mindent elértek: „Általában hét évvel tovább élnek, mint a férfiak. Tanulnak, tanítanak, dolgoznak, dolgoztatnak, vezetnek és kiállítanak.” Miután a feministák lebontották „a nemek közötti érintkezésre vonatkozó normákat és szabályokat, kiiktatták” a szexuális aktusok kereteit, „most azon vannak, hogy újabbakat alkossanak”.

A Szex és New York sorozat mint oktatófilm jelent meg Schmidt előadásában, amelyben láthatjuk a szexuális forradalom nyerteseit. Szerinte az, hogy a férfiak már nem csak pénzért vagy házasságkötéssel jutnak szexhez, „feleslegessé tette az elköteleződéssel és felelősségvállalással járó házasságkötést és családalapítást.” Innentől kezdve a házasságkötések száma csökkenni kezdett, az emberek pedig egyre később vállalnak gyermeket.

Hasonló cikkünk:  Júniusban az irányadó nyugati tőzsdei árnál 9 százalékkal drágábban adták a gázt az oroszok

Szóba került az amerikai kulturális imperializmus, ami a nemváltás, a transzneműség elfogadtatásával támad „keresztény erkölcsökön alapuló társadalmunk, és az ezt fenntartó családjaink ellen.” Schmidt szerint a mai „új viktoriánus angolszász progresszívek és nyomukban lihegő liberális újpuritánok megfosztanának bennünket attól, hogy a szexualitásra örömforrásként tekintsünk.” Ezek a mozgalmak szerinte azt szeretnék elérni, hogy a szexualitásra kizárólag identitásképző elméleti konstrukcióként viszonyuljanak az emberek – így viszont Schmidt szerint „életünk sivár, magányos és örömtelen lesz.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...