fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Átadták a város legújabb gyártócsarnokát a Kecskemét Prémium Ipari Parkban

- Advertisement -

Csütörtökön, egy hónappal a határidő előtt átadták a nemzetközi tulajdonú ZF Chassis Modules Hungary új, 16.600 négyzetméteres, csúcstechnológiájú gyártócsarnokát a Kecskemét Prémium Ipari Parkban. A gyártócsarnokban környezetbarát technológiával készítenek tengelymodulokat a Mercedes számára.

A Panattoni Hungary által fejlesztett gyártóépület a ZF Chassis Modules Hungaryvel kötött build-to-suit (BTS-) megállapodás keretében a KEPI és a Városi Alapkezelő Zrt. által kezelt Kecskemét Városfejlesztési Alap és Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap közös befektetéseként, az Oberbank 14,6 millió eurós finanszírozásával valósult meg.

Az üzem gyártóterületén első és hátsó tengelymodulokat gyártanak elektromos járművek számára, teljesen automatizáltan. A termelési folyamat során nem keletkezik helyi CO2-kibocsátás, az épületet pedig elektromos hőszivattyúkkal fűtik. Az üzem több mint 450 új munkahelyet teremt Kecskeméten, és további fejlesztéseket is terveznek a gyártókapacitás növelésére. A beruházás a helyi önkormányzattal szoros együttműködésben valósult meg azzal a szándékkal, hogy így is támogassák a Mercedes bővítési stratégiáját.

Fotó: Panattoni Hungary

„A kecskeméti üzem határidő előtti átadása jól példázza azt a rendkívül hatékony együttműködést, amelyet a Panattonival, a beruházó partnerekkel és a helyi közösséggel kialakítottunk. Külön köszönet illeti Kecskemét önkormányzatát és polgármesterét a támogatásért” – fogalmazott Varjassy Csaba, a ZF Chassis Modules Hungary Kft. gyárigazgatója.

Hasonló cikkünk:  Bán János és Fekete Gábor lehet a két új alpolgármester

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta: „Fantasztikus és professzionális munkát végeztük, rekordidő alatt. Ez az újabb beruházás jelentős mérföldkő városunk gazdasági és ipari fejlődésében: nemcsak munkahelyeket teremt, hanem jelentős hatással lesz a helyi innovációra is, tovább növelve Kecskemét vonzerejét a nemzetközi ipari befektetők számára. A városvezetésnek kiemelten fontos, hogy a helyi gazdaság fejlődését támogassuk, folyamatosan olyan feltételeket biztosítva, amelyek elősegítik a beruházások megvalósulását.” 

 „ismerik Kecskemétet. a kecskemétiek nem elégszenek meg a középszerűvel, mindig a legjobbra és a prémiumra törekszenek” – tette hozzá a polgármester.

Fotó: Panattoni Hungary

A KEPI a ZF Chassis Modules Hungary gyártócsarnok-fejlesztésével egy időben indította el és fejezte be az ipari parki terület szinte teljes közműellátását – út, víz, szennyvíz és gáz – biztosító, mintegy milliárd forint értékű projektet.

A Kecskemét Prémium Ipari Park fejlesztését jelentős állami szerepvállalás támogatja, hiszen az MFB Invest legnagyobb befektetőként járul hozzá a teljes terület ipari fejlesztéséhez.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...