fbpx
10.8 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

A kormány tagadja, hogy Magyarország területén bárhol is menekülttábor épülne

- Advertisement -

Ausztriában kapott lábra az a hír, miszerint a magyar kormány a nyugati határ közelében menekülttábort épít fel titokban, hogy onnan mehessenek tovább a menedékkérők az osztrákokhoz. A Belügyminisztérium azt közölte a Telex megkeresésére, hogy nem lesz menekülttábor Magyarországon.

A nyugat.hu információi szerint Vitnyéden, valamint két másik településen is épül menekülttábor: az egyik a Győrhöz közeli Écs, valamint az osztrák határnál fekvő Albertkázmérpuszta.

„Tájékoztatjuk, hogy Vitnyéden, Écsen és Albertkázmérpusztán, továbbá Magyarország egyetlen más településén sem épül menekülttábor. A hivatkozott közlés otrombán hazug feltételezések halmaza” – írta a Belügyminisztérium.

Valóban indult egy rendőri felügyelettel zajló építkezés a vitnyédi Csermajorban, ez hozta izgalomba a helyieket és a burgenlandi lakosságot is. Gulyás Gergely az építkezést azzal indokolta, hogy a rendészeti képzést nyújtó győri és soproni iskoláknak nyitnának itt nyári tábort.

A Magyar Hang azonban olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek ellentmondtak ennek. A lap szerint ebben az indoklás az volt a tábor mellett, hogy a kormány megfeleljen az uniós bíróság évekkel ezelőtti ítéletének és így ne pörögjön tovább a napi egymillió eurós büntetés.

Hasonló cikkünk:  Osimhen elhagyja a Napolit: váratlan fordulat a nigériai csatár pályafutásában

A Telex kérdésére Orbán Viktor szintén tagadta a menekülttábor építését, majd arra a kérdésre, hogy akkor a kormány hogyan oldja majd meg a büntetés elkerülését azt mondta, hogy „ez a probléma lényege. Vitnyéden nem lesz menekülttábor, és sehol sem lesz migránstábor.” Mint mondta, az EU új szabályai előírják, hogy Magyarországnak „létre kell hoznia több ezer, talán nyolcezernyi migráns elszállásolására alkalmas férőhelyet.”

Orbán szerint „mindig lesz egy kis kakofónia, egyesek szerint építünk, mások szerint nem építünk” semmilyen migránstábort, de végül megismételte, ilyen létesítmény Magyarországon nem fog létrejönni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Leszakadt a mennyezet, a volt tiszti klubot teljesen lezárták

A volt tiszti klubban idén januárban az egyik helyiség mennyezetéről leszakadt a vakolat, mely leszakította az álmennyezetet is. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...