fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Hivatalos: Gera Zoltán lila-fehérben folytatja!

- Advertisement -

Kedden beszámoltunk arról, hogy egybehangzó sajtóértesülések szerint Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő edzője. Szerdán délelőtt a klub hivatalos oldalán jelentették be, hogy mindenben megegyeztek a felek, Gera már meg is kezdte vezetőedzői munkáját.

Az események rendkívül gyorsan, látszólag céltudatosan történtek Kecskeméten: kedden jelentették be, hogy távozik a korábbi sikeredző, Szabó István, majd ugyanezen a napon egybehangzó sajtóértesülések jelentek meg arról, hogy Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó veheti át a stafétát. Szerdán délelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy ő lett a befutó.

„Hatalmas várakozással és örömmel érkeztem, egyben óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. A Kecskemét szépen építkezett az utóbbi években, jól ismerem a klub körül dolgozó embereket, vezetőket, hiszen az utánpótlás-válogatott edzőjeként sokat jártam ide. Meg kell említenem természetesen Szabó Istvánt is, akit magam is nagyon elismerek, remek munkát végzett itt az utóbbi években. Egy jó közegbe csöppentem bele, ami számomra fontos volt” – mondta Gera a klub hivatalos oldalán.

Hatalmas mélyponton veszi át a csapatot a korábbi kiváló labdarúgó: a Kecskeméti TE közel két hónapja nyeretlen az OTP Bank Ligában.

Legutóbbi, Győr elleni sikerüket a bajnokságban zsinórban 5 vereség követte, alulmaradtak a Diósgyőr, az Újpest, a Zalaegerszeg, a Nyíregyháza és az MTK ellen is – jelenleg 9 lejátszott mérkőzés után -8-as gólkülönbséggel és 5 ponttal sereghajtók a lila-fehérek. Gera Zoltán mindezek ellenére alkalmasnak találja a keretet arra, hogy elérjék céljaikat.

Fotó: Kecskeméti TE

„Valami megtört a csapaton belül, ebből az állapotból a lehető leggyorsabban ki kell jönni. A csapat karakterét, a játékosokat ismerem, egy keményen küzdő és dolgozó gárdáról van szó. Nagyon fontos, hogy az identitás erős maradjon, emellett visszanyerje a stabilitását a csapat, hiszen a pontok gyűjtését meg kell kezdeni, ez fontos az önbizalom és a hit szempontjából is. A játékosokat és a keretet bőven alkalmasnak tartom arra, hogy elérjük a céljainkat, illetve hatékonyan tudjunk együtt dolgozni” – vélekedett a szakember.

Gera edzői pályafutása 2018 óta tart, közel 5 évig volt az U21-es magyar válogatott szövetségi kapitánya. A klub filozófiájához, miszerint főként fiatal, magyar játékosokból áll a csapat, ez tökéletesen passzol.

„Nagyon szimpatikus az a filozófia, amit a Kecskemét képvisel, és amilyen pozíciót betölt a magyar labdarúgásban. Továbbra is az a célunk, hogy csapatként és egyénileg is fejlődjünk, mert az visz előre minket. Mindig lehet tanulni, tapasztalatból mondom én is. Szeretek fiatal játékosokkal dolgozni, mert befogadóak, ezt a korosztályos válogatottnál szerzett tapasztalataim alapján is mondhatom, így örülök, hogy erre lehetőségem lesz Kecskeméten is” – fogalmazott Gera Zoltán.

Hasonló cikkünk:  Hiába adóparadicsom a hazai labdarúgás a játékosoknak, fejlődés nincs belőle

A klub közleményében kiemelték: Gera szakmai stábjában nem lesz változás, asszisztens edzőként Kerekes Barna, kapusedzőként Trepák Attila, erőnléti edzőként pedig Buzási Péter segíti munkáját.

Gera 2024. február végén vette át a másodosztályú Vasas irányítását, azzal a céllal, hogy az angyalföldi klub visszajut az élvonalba, viszont ez nem jött össze – végül augusztusban távozott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...