fbpx
14.4 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Szövetség a Hírös Városért Egyesület: Gazdátlanul hagyta a Fidesz a kecskeméti iskolákat

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület közleménye.

Augusztusban leszakadt a vakolat a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola külső oldalán, az udvar omlásveszély miatt elkerítették az érintett szakaszt. A WC-k, mosdók borzalmas állapotban vannak, a csúszós lépcsők balesetveszélyesek. Legalább 10 éve várják az érintettek a felújítást.

A beígért jegyzőkönyvet egyelőre sehol nem találni, amely azt bizonyítaná, hogy nincsenek veszélyben a gyerekek.

A Zrínyi Iskola a Fidesz-kormány közoktatást központosító és államosító politikájának a vesztese. Mára bebizonyosodott az a korábbi félelem, hogy a kormány úgy vette el Kecskemét iskoláit – Dr. Zombor Gábor és Szemereyné Pataki Klaudia városvezetők is megszavaztak – hogy gazdátlanul hagyta azokat. A kecskeméti önkormányzat ennek ellenére évi 800 millió Ft oktatási „szolidaritási” adót köteles fizetni az államnak.

Az érintett szülők és tanárok joggal teszik fel azt a kérdést, hogy ez a befizetett adó vajon hová folyik el, amikor azt látják, hogy a Zrínyi Általános Iskola az iskolakezdés előtt omlásveszélyes állapotban van?

Kecskemétnek megújulásra van szüksége és felelős városvezetésre, amely nem hagyja magára a kecskemétieket és a jó gazda szemléletével építi, gyarapítja a várost.

Lejer Zoltán
polgármesterjelölt
Szövetség a Hírös Városért Egyesület

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...