Bolt nélkül maradtak a reptéri lakótelepen élők

0
forrás: Google map

Szerették a repülőtér bejáratával szemközti élelmiszerboltot a környékbeliek. Szeretnék még most is, de egy éve nem üzemel már. A tulajdonos, a koránál fogva, nem kíván vele törődni. Eladná vagy bérbe adná.

A KecsUP-nak elmondta, hogy sokáig csak eladásban gondolkodott, de az egyik ingatlaniroda – amely lehetséges vevőt vitt volna – arról tájékoztatta, hogy egy tervezett területrendezés alá esik a bolt épülete, ezért ki fogják sajátítani. Való igaz, a város hatályos területrendezési tervének térképe szerint egy piros vonal megy át a bolt főút felőli sarkán. Ami azt jelenti, hogy az utat szélesíteni tervezik, és mivel akadályozza ezt a munkát az épület, el fogják bontani. Így viszont nem talál rá vevőt. Aki jött volna, visszalépett. Amíg meg nem történik a kisajátítás, legalább kiadná, de egy éve ez nem sikerül.

Még a környező tanyákról is jöttek ide vásárolni

Egy ott lakó olvasónk a KecsUP-nak elmondta, hogy több százan élnek a környéken, akik szerették a boltot a közelsége miatt, mert az alapvető élelmiszereket megkapták itt. Ide jártak a katonák, a lakótelepiek, de jöttek Kisfáiból, a Szolnoki hegyből, és a környező tanyákról is. Most több kilométert kell megtenniük az első üzletig, de ezt az idősebbek nehezen teszik meg. Inkább hozatnak maguknak ezt-azt, de így kiszolgáltatott helyzetben vannak. Számukra már az is megoldás lenne, ha időnként egy mozgóbolt kijárna hozzájuk, ahogyan a 70-es években.

Aki kit tud mozdulni, az elmegy kényszerből a messzebbi boltba, de az idősek a buszon vagy kerékpárral csak kis mennyiséget tudnak cipelni, és nem is érdemes egyszerre sok napra megvenni a péksüteményt, mert megszárad, penészesedik. A buszok pedig egyre ritkábban járnak erre – mondta olvasónk. A lakók szerint talán túl sokat kér a tulajdonos a lehetséges üzemeltetőktől, ezért nem sikerül kiadni.

A bolt melletti presszó ( ugyanaz a tulaj ) továbbra is működik.