fbpx
22 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Jobbik: Keleti vendégmunkások vagy nyugati bérek az EP választás tétje

- Advertisement -

Az Állami Számvevőszék milliárdos büntetése miatt a Jobbiknak nincs pénze plakátkampányra, de ettől még zajlik a kampány, csak más eszközökkel – kezdte kecskeméti sajtótájékoztatóját Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Szerinte a fő kérdés az EP választáson, hogy Orbán Viktor kivezeti-e az országot az EU-ból, vagy felzárkózunk a nyugati színvonalhoz. A politikus szerint a miniszterelnök kijelölte már a magyarok jövőjét. Éhbérért dolgozhatnak, és ha nem tudnak megélni, akkor dolgozhatnak többet is, hiszen már van rabszolgatörvénye az országnak. Jakab Péter elmondta: ugyanazért a munkáért Bács-Kiskunban 30 ezer forinttal kap kevesebbet egy dolgozó, mint átlagban az országban, a fővároshoz képest pedig 90 ezer forint a különbség. A kormány nem tesz semmit a bérek rendezésére, inkább betelepíti keletről az olcsó munkaerőt – tette hozzá a képviselő.

Jakab Péter említést tett az épülő 300 fős önkormányzati munkásszállóról is, amellyel kapcsolatban a párt azt szeretné tudni, hogy magyar mérnököknek, vagy ukrán sormunkásoknak épül ( a polgármester interjút ígért a KecsUP-nak a helyzet tisztázása érdekében – a szerk. ) ? A Jobbik véleménye az, hogy nem gazdasági bevándorlókra van szükség, hanem jól megfizetett magyar munkásokra. A jobbik béruniós kezdeményezése segíthetne a problémán, de ezt a Fidesz leszavazta – tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  Háborúval, migrációval és genderrel kampányolt Orbán Kecskeméten (videóval + galériával)

Brüsszeltől azt várják, hogy ne a nyugati multikat és a magyar oligarchákat támogassa, hanem inkább a magyar kis és közepes vállalkozásokat, amelyek képesek lehetnének kitermelni azt a bértömeget, amellyel itthon lehetne tartani a magyarokat.

A sajtótájékoztatót azzal zárta Jakab Péter, hogy egyszerű a kérdés: keleti vendégmunkások vagy nyugati bérek? Aki az előbbit szeretné, az szavazzon a Fideszre és megkapja a vendégmunkásokat. Aki pedig az utóbbit, az a Jobbik listáját támogassa.

A sajtótájékoztató után utcafórumot tartott a Jobbik.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...