fbpx

FRISS HÍREK

A Szent László Lions Club lett az Év Lions Klubja

- Advertisement -

2019. május 24-26. között, Nyíregyházán került megrendezésre a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének éves küldöttgyűlése, melyre számtalan oroszlán érkezett az ország különböző pontjáról. A konvención kihirdették a 2018-2019-es lions év díjazottjait, ahol a Kecskeméti Szent László LC több elismerést is begyűjtött, többek között az „Év Lions Klubja” és az „Év Lionja” díjat is.

Kecskeméti Szent László Lions Club az alábbi díjakat vette át a nyíregyházi rendezvényen:

A Kecskeméti Szent László Lions Club lett az „Év Lions Klubja” a 2018-2019 évben és a klub elismerő oklevelet kapott a tagfejlesztésben elért kimagasló eredményéért. A díjat a klub jelenlegi elnöke Kissné Dr. Szabó-Kis Mária vette át.

Koncsik István lett az „Év Lionja”, illetve Nemzetközi Kormányzói elismerésben is részesült a kommunikációs vezetői tevékenysége miatt, Bus Gábor szintén Nemzetközi Kormányzói elismerést kapott a 3. régióelnökként kifejtett tevékenységéért.

A konvención kerültek megválasztásra a 2019-2020-as lions év szövetségi tisztségviselői is, mely alapján Bus Gábor lesz a Lions Clubok Magyarországi Szövetség felügyelő bizottságának egyik tagja, Koncsik István lesz az 5. zóna elnöke, illetve a szövetség kommunikációs vezetője 2021-ig.

A 2018-2019-es lions évben a Kecskeméti Szent László Lions Club az általa szervezett vagy támogatott jótékonysági rendezvényeken több, mint 5 000 egészségileg vagy szociálisan rászoruló és az életüket megkönnyítő, segítőkész ember együttműködését tette lehetővé és kb. 5.000.000 Ft értékben jótékonykodott, a klub tagjai 5 alkalommal végeztek szem-, illetve diabetes szűrést, részben a szűrőbusszal, részben saját szervezésű optometrikus és eszközei felhasználásával.

2018 őszétől havonta egy alkalommal a Wojtyla Házban ingyenes jogi tanácsadást folytatott Kissné dr. Szabó-Kis Mária, amit a következő lions évben sem hagy abba. Minden héten volt legalább egy jószolgálati akció, program, amelyen részt vettek a Leo Klubjuk tagjaival együtt 5-28 fővel.

Hasonló cikkünk:  Csak júniusban lesz kész a csomópont átépítése a Katona József Gimnáziumnál

A LEO Klubjuk változatlanul szervez LEO jótékonysági akciókat új tagokkal és tevékenyen részt vesz az Országos LEO Szövetség, valamint a Kecskeméti Szent László Lions Club munkájában.

Új klub alapításában is részt vettek ebben a lions évben, 2019. április 10-én fiókklubjukként megalakult az Első Honvéd Lions Club és a klub két új tagjelölttel is gyarapodott. Az informatikai átállást a klub az első helyen végezte el, saját honlapja, közösségi oldala van a klubnak, a média útján rögtön értesülnek a helyi és országos közösségek, klubok és más támogató személyek a rendezvényeikről, programjaikról és eredményeikről. A Lions Közösség országos és nemzetközi programjain is rendszeresen rész vett és részt vesz a klub, emellett a szövetség munkájában 3-5 tag egész évben aktívan részt vett.

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége 1917-ben alakult, mára a jószolgálat nemes eszméjének teljesítése azt eredményezte, hogy a Lions mozgalom 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezetévé vált. A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, ahol elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szenvedők érdekében jószolgálati tevékenységek kifejtése a cél.

szentlaszlo-lions.eu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...