fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Miért fontos a pártoknak az EP-választás? 3. rész

- Advertisement -

Folytatjuk sorozatunkat, ezennel az utolsó részhez érkeztünk. A lista utolsó három helyén lévő párt véleményét közöljük.


7. Mi Hazánk Mozgalom

„A Mi Hazánk Mozgalom azért jött létre, hogy a rendszerváltás idején és az azóta szőnyeg alá söpört kérdéseket feltárja, napirenden tartsa, és felhatalmazás esetén megoldja. A Mi Hazánk a NER-rendszer és az egyesült balliberális tömb helyett egy harmadik utat képvisel a nemzetközi és a hazai politikában egyaránt.

Globalizálódó világunkban egyre inkább összemosódik minden. Összemosódik Isten, összemosódik a Haza és összemosódik a Család fogalma. Olyan Európát akarunk, ahol a profit semmilyen körülmények között nem előzheti meg az embert, és az eltérő kultúra iránt való nyitottság nem veszélyeztetheti a saját nemzeti identitásunkat. A kereszténység olyan hozzáadott értéket jelent a kontinensnek, amit újra fel kell fedeznünk és előtérbe helyeznünk! Ennek hiányában nincs sikeres európai együttműködés.

Éppen ezért a Mi Hazánk a bevándorlás minden formáját elutasítja és a mindenkori magyar kormányt a lehető leghatározottabb fellépésre bátorítja ebben a kérdésben! Elkötelezettek vagyunk a Haza megvédésében. Novák Előd mozgalmunk alelnöke évek óta ilyen feladatokat lát el tartalékos honvédként. A kivándorlást a bevándorlással egyenértékű, kirívóan súlyos katasztrófának tartjuk, meggyőződésünk, hogy egy újragondolt, nemzeti identitáspolitikával ez a trend visszafordítható.

Kiállunk a jelenlegi határainkon túl-élő, több millió magyar testvérünk jogaiért. Önrendelkezésükért folytatott küzdelmüket a saját harcunkként, velük együtt fogjuk megvívni. A magyar kérdést újra napirendre fogjuk tűzni Brüsszelben!

Az EP választás tétje, hogy lesznek-e végre olyan vezetői az öreg kontinensnek, akik fontosnak tartják hagyományaink megőrzését, a határvédelmet, az európai identitás és az északi civilizáció megvédését. A Mi Hazánk Mozgalom Toroczkai László listavezetésével és az Ön segítségével megalkuvásmentes, őszinte, tiszta politikát fog folytatni itthon, és idegenben egyaránt!”


8. Munkáspárt

„Munkáspárt EP-választási programja: baloldali, nemzeti, ellenzéki.

Legyen Európa a miénk!

Május 26-án az Európai parlament magyar képviselőit választjuk meg. Nem hazai gondokról szavazunk. Nem a kormányt ítéljük meg. Az Európai Unióról mondunk véleményt.

Nem ilyen Európát, nem ilyen Európai Uniót akartunk

  • Nekünk, dolgozó embereknek nincs szavunk. Nem mi döntünk, a milliárdosok döntenek.
  • Ma is kevesebbet keresünk, mint nyugaton. A nyugatnak ma is piac vagyunk és olcsó munkaerő-
  • Az EU vezető hatalmai a nyakunkra hozták a bevándorlást. Bennünket akarnak megváltoztatni.
  • Az EU-ban a pénz, a bankok uralmát akarják, felszámolva a nemzetek, népek önállóságát.
  • Az EU fegyverkezik, a szankciókkal, a provokációkkal háborúba taszít bennünket Oroszországgal.
Hasonló cikkünk:  Górcső alatt a red dot irányzék

Szabaduljunk meg láncainktól!

Építsük újjá Európát, ami a népek demokratikus együttműködésén alapszik.

  • Állítsuk meg a bevándorlást!
  • Védjük meg a magyar nemzet önállóságát!
  • Európai egyesült államok helyett a nemzetek Európáját!
  • Háborúk, szankciók helyett megegyezést és békét Oroszországgal!
  • A gazdagok Európája helyett az európai népek demokratikus együttműködését!

Az Európai Parlamentben nem csodát akarunk csinálni, mert azt nem lehet. A magyar dolgozók hangját akarjuk felerősíteni. Európa gazdagjai ne élősködhessenek büntetlenül a magyar munkásokon, a magyar dolgozókon! Magyarul akarunk beszélni, gondolkodni, magyarul akarunk élni.

A mai Európa csak keveseknek jó. Európában viszont minden megvan ahhoz, hogy Európa a többségnek is jó legyen. A dolgozók, a népek demokratikus Európája ilyen lesz.”


9. LMP

„A klímaváltozás ránk rúgta az ajtót és emberek egyre inkább rájönnek, hogy a zöld gondolat jelenti túlélésünk egyetlen alapját. Az LMP listavezetője, a kecskeméti Vágó Gábor szerint csupán 10 évünk maradt cselekedni.

A zöld pártok szerte Európában egyre népszerűbbek. Belgiumban az élen állnak, míg Németországban és Hollandiában a másodikok a közvélemény-kutatások szerint. Ez nem is csoda, hiszen olyan súlyos fenyegetéssel kell szembenéznünk, mint a globális felmelegedés. Ha képesek leszünk arra, hogy a gazdasági növekedés helyett az emberek jóllétét és a természettel való gondos bánásmódot helyezzük előtérbe, akkor sikerülni fog a túlélés. Ha továbbra is folyatódik a nagyvállalatok profithajszolásának támogatása állami, illetve uniós szinten, akkor sajnálatos módon az egész emberi civilizáció veszélybe kerül.
Ha nem változtatunk, nagyon súlyos dolgokkal kell szembenéznünk. Az időjárás még szélsőségesebb lesz, fajok fognak kipusztulni. Az élelmiszerárak megduplázódhatnak, triplázódhatnak. A kávé, illetve csokoládé ára öt éven a tízszeresére nőhet.

A legfontosabb egy szigorú klímaterv végigvitele. Ennek részének kell lennie többek között a légszennyezettség drasztikus visszaszorításának, a vízpazarlás csökkentésének, az agrártámogatások átalakításának. Szintén fontos ügy a megújuló energiák támogatása és az atomenergia kivezetése.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...