Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

680 ezren írták alá: csatlakoznának az Európai Ügyészséghez

- Advertisement -

680 ezren írták alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló kezdeményezést. Az aláírásgyűjtést elindító Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő elmondta, közjogi hatása ugyan nem lesz, de az aláírásokat elviszik Trócsányi László igazságügyi miniszternek. Az adatokat 90 nap múlva megsemmisítik.

„Meghívtunk egymillió embert egy tüntetésre, és eljött 680 ezer ember, ami óriási dolog. 680 ezer ember kinyilvánította akaratát, hogy elege van a korrupcióból és elege van abból, hogy nincsen következménye a lopásoknak. Ezzel a magyarok egy óriási nyomást gyakoroltak a magyar kormányra” – fogalmazott Hadházy.

A tavaly ősszel indult kezdeményezés a májusi EP választásokig tartott: eddig kellett volna összegyűlnie az egymillió aláírásnak.

A tervek szerint legkésőbb 2021 elején induló, úgynevezett uniós megerősített együttműködéssel létrejövő szervezetben 22 tagállam vesz részt. Az Európai Ügyészséget azért hozták létre, hogy az uniós költségvetéssel szemben elkövetett csalásokat vizsgálja. Polt Péter legfőbb ügyész azonban „nem látja biztosítottnak a magas fokú szakmaiságot a szervezetnél.”

- Advertisement -
Exit mobile version