Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbán Viktor 30 évvel ezelőtti beszédében még az állam és az egyház összefonódása ellen beszélt

- Advertisement -

Orbán Viktor miniszterelnök 1992-ben a pécsi Fidesz kongresszuson tartott beszédében azt mondta, hogy az akkori MDF-kormány megkörnyékezte az egyházakat, de utóbbiak csak akkor fogják betölteni a modern társadalomban őket megillető szerepüket, ha megőrzik a függetlenségüket. Ezt a beszédet Hadházy Ákos szúrta ki, és egy Facebook bejegyzésben megemlíti, hogy Orbán ezzel megjósolta a 30 évvel későbbi taktikáját.

Hadházy megjegyzi, hogy „saját magukat teszik tönkre az egyházak, ha egy kormánypárt halálos ölelését választják és látta, hogy helytelen, ha a kormánypárt a társadalommal szemben keres szövetségeseket az egyházakban.”

“Ma már világosan látszik, hogy az MDF-kormány a társadalommal szemben keres politikai szövetséget az egyházakban. Szomorúan tapasztaljuk nap mint nap, hogy nem minden egyházi vezető ismerő fel a veszélyt, hogy az MDF ölelése halálos lehet az egyházakra. Az egyházak ugyanis csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely a modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet szereplői közül egyeseket ellenségnek, másokat szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak” – mondta Orbán Viktor 1992-ben.

via Nyugati Fény

- Advertisement -
Exit mobile version