Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Akár vörös riasztás, akár narancs riasztás van, a város legújabb ivókútját átadták

- Advertisement -

Nem politikai eseménynek indult, nem is az lett belőle. De egy jó kis politikai lökettel kezdődött a kútátadó. Ez azonban inkább előnye, mintsem hátránya volt az eseménynek. Jót nevetett rajta a közönség. És a főszereplők is.

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke, Király József azzal nyitott, hogy örül, hogy ilyen sokan eljöttek a hőség, és a vörös riasztás ellenére. Erre a mellette álló Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester közbevágott: narancs riasztás! Rendben, értjük, és tényleg jót nevettünk.

Innentől már komolyan zajlottak az események. Király József felidézte Kerényi József Ybl-díjas és Kossuth-díjas építész 11 évvel ezelőtt megfogalmazott gondolatát, amely szerint épüljenek ivókutak a város főterén. Ezt akkor támogatták a városszépítők. Az akkori elképzelések gyümölcse a romkertben most átadott ivókút is. Amelynek mintázata a Barátok templomának egyik ablakát formázza meg. Széles együttműködésben jött létre, amelyben az egyesület mellett a Porta Egyesület, az önkormányzat és több önkormányzati cég is szerepet vállalt.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szerint sajnos Kecskeméten nincsenek nagy vizek, ezért a mindenkori városvezetés arra törekszik, hogy legalább bugyogók, szökőkutak és ivókutak legyenek a városban. A mostani helyszínről elmondta, hogy közismert találkahely, gyakran vannak itt fiatalok, párok, akik talán az ivókút miatt még jobban fogják szeretni a romkertet. Ezért is vette át örömmel a város nevében.
Farkas P. József a Porta Egyesület alapítója, aki jó ideje szívén viseli a romkertet, szintén örömét és köszönetét fejezte ki, hogy ez a kút elkészülhetett.
- Advertisement -
Exit mobile version