Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Egyszer volt, hol nem volt, avagy a szétvert kút a Romkertben – Frissítés: Nem történt bűncselekmény

- Advertisement -

A főtéren lévő romkertben 2019 júniusában állítottak fel egy ivókutat, amelyet először 2020 áprilisában rongáltak meg. Ezt követően még sikerült helyreállítani, azonban 2020 novemberében olyan szinten szétverték a kutat, hogy azt már nem lehetett renoválni.

Az ügyben Király József képviselő büntetőfeljelentést tett, a rendőrség nyomozást indított. Az önkormányzat illetékese az okozott kárt többszázezer forintra becsülte, és azt mondta, hogy a pontos összeg csak akkor állapítható meg, ha megérkeznek az árajánlatok az ivókút pótlására.

2022 augusztusában így néz ki a terület:

Mivel közel két év eltelt a rongálás óta, és nincs kút, kérdésekkel fordultunk az önkormányzat mérnöki irodájához, történt-e lépés a kút újonnani üzembehelyezésére, illetve a rendőrségtől szerettük volna megtudni, hogy áll a nyomozás, meggyanúsítottak-e már valakit.

Az önkormányzat és a rendőrség válaszát természetesen közzétesszük.

Frissítés (2022. 08. 06): Nem történt bűncselekmény

A Kecskeméti Rendőrkapitányság rongálás vétség miatt 2020. április 14-én nyomozást rendelt el, mely során megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, így megszüntette a büntetőeljárást – adta tájékoztatásul a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

- Advertisement -
Exit mobile version