fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Ha ellepi autóját az esővíz, gondoljon Orbán Viktorra!

A vasárnapi felhőszakadás után derékig ért a víz a Petőfiváros bizonyos részein. Így az ott álló autók is alaposan a vízben álltak. Ha legközelebb ilyet tapasztal, netán a víz ellepi az autóját, befolyik a házába az esővíz, akkor gondoljon Orbán Viktorra, aki a minap elutasította, megvétózta az EU-s klímatervet.

Tudósok már jó ideje figyelmeztetik az emberiséget és a döntéshozókat, hogy a klímaváltozás itt van a nyakunkon, és ha nem cselekszünk globálisan, akkor élhetetlenné válik bolygónk. Ne higgyük, hogy az egymást követő felhőszakadások, a tavasz eltűnése, a 40 fok közeli hőmérsékletek, vagyis a felborult időjárás már ne a veszélyt jeleznék előre.

Ez EU előállt egy cselekvési tervvel, amelyet azért nem tud véghezvinni, mert néhány miniszterelnök mellett Orbán Viktor is elutasította. Ő azt mondta, hogy előbb villantson pénzt az EU, akkor talán fontos lesz neki a klímahelyzet. Amúgy meg inkább a rezsiharc, mint a klímaháború. Valamint azt is mondta, hogy Magyarország ezt megoldja maga is, ráadásul úgy, hogy a lakosság meg sem érzi majd ennek a költségeit. Akkor hát hajrá!

Orbán Viktor valahogy szereti megvétózni az EU terveit. Például akkor is ezt tette, amikor az unió pénzt akart adni afrikai országoknak, hogy ott helyben küzdjenek a migráció ellen. A Fidesz azóta is azt hangoztatja, hogy helyben kell ezt a problémát kezelni, de akkor valamiért mégis megvétózta ezt a törekvést. Szakértők szerint a Fidesz alapjában akarja aláásni az EU tekintélyét ezekkel a vétózásokkal. Sokszor Magyarország az egyedüli vétózó. Valamint talán nem is célja a migráció elleni küzdelem, ugyanis választások sorát nyeri a migránsokkal fenyegető kampányokkal.

Hasonló cikkünk:  Orbán a Fidesz–KDNP frakcióülésén a Nyugatot kritizálta
Hasonló cikkünk:  Elutasították az LMP népszavazási kérdését az akkugyárakról

Mivel a klímaváltozás újabb migrációs hullámot hozhat, nem kizárt, hogy a Fidesznek jól is jönne céljaihoz, ha újabb menekültáradatot lehetne mutogatni a propaganda sajtóban.

De ne csak Orbán Viktorra gondoljon! Gondoljon az önkormányzatra is, hogy talán van némi felelőssége abban, hogy legyen elég esővíz csatorna, az árkok ne legyenek belepve gazzal és földdel. Mert a legegyszerűbb azt mondani, hogy nem számítottunk ekkora esőzésre, és erre nem lehet felkészülni. De azért vannak tipikusan olyan városrészek, ahol minden egyes nagy esőkor probléma van. Ami azt jelzi, hogy ott valamit tenni kellene. A szájkarate nem fogja elvezetni a vizet.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...