fbpx
13.6 C
Kecskemét
2022. szeptember 29., csütörtök

FRISS HÍREK

Hiába a trafiktörvény, egyre többet dohányoznak a magyarok

Hiába drágulnak nagymértékben a dohánytermékek, a fogyasztás emelkedik, ráadásul nem a spórolós finomra vágott dohány forgalma nő, hanem a dobozos cigarettáé — írta meg a Napi.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki statisztikája alapján számolta ki, hogy mennyi dohánytermák fogyott az utóbbi egy évben.

A NAV jövedéki statisztikája nem közvetlenül a fogyasztásról közöl adatokat, hanem arról, hogy milyen mennyiség kerül szabad forgalomba. Év közben a kiszállítások hektikusan változnak, például adóemelések miatt is, ezért a Napi.hu gördülő összeget számolt: minden hónaphoz hozzáadták a megelőző 11 hónap adatát, amely így kisimította a különböző kilengéseket.

Ez alapján most június és tavaly július között 8,64 milliárd szál cigaretta került szabad forgalomba, amely összeget utoljára 2014 elején regisztrált a NAV. Ez a szám persze jócskán elmarad a trafikok korábbi, vagy még inkább a válság előtti szinttől, amikor ennek a duplája is elfogyhatott egy év alatt. Az elmúlt évek mélypontját 2017 áprilisa jelentette, amikor 6,8 milliárd szálat rendeltek a trafikok.

Hasonló cikkünk:  Kezdeményezés indult azért, hogy az újabb generációk már ne juthassanak dohánytermékhez
Hasonló cikkünk:  Érzékeny téma az abortuszszabály-módosítás, így társadalmi egyeztetést indít a Magyar Orvosi Kamara

A cigaretta legfontosabb helyettesítő terméke, a finomra vágott dohány gördülő összege folyamatosan csökken. A június végével végződő évben 4,73 millió kilogramm került szabad forgalomba. A csúcsot 2016 augusztusa jelentette több mint 7 millió kilogrammal.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...