fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kezdeményezés indult azért, hogy az újabb generációk már ne juthassanak dohánytermékhez

- Advertisement -

Európai polgári kezdeményezés indult Felhívás a dohányfüstmentes környezet és az első európai dohányzásmentes generáció elérésére 2030-ig címmel, amelyet az Európai Bizottság már nyilvántartásba is vett.

A kezdeményezés szervezői azt szeretnék elérni a bizottságnál, hogy tegyen jogszabályjavaslatot az új generációk dohányfüggőségtől való megóvása érdekében, lépjen fel a kapcsolódó környezeti veszélyek és a dohányzás ellen. A cél, hogy olyan jogi lépések történjenek, amelyek megtiltják a dohány- és nikotintermékek értékesítését a 2010 után született európaiak számára. Szorgalmaznak konkrét intézkedéseket is, mint például a csikkmentes vízpartok és nemzeti parkok európai hálózatának létrehozása, a szabadtéri füstmentes terek kiterjesztése, valamint a dohányreklámok teljes betiltása.

Közleményében az Európai Bizottság kiemelte, hogy az európai polgári kezdeményezésre irányuló kérelem megfelel a vonatkozó jogszabályokban szereplő feltételeknek, jogilag elfogadható. Az uniós bizottság még nem vizsgálja ebben a szakaszban a kezdeményezés tartalmát.

Hasonló cikkünk:  Ma van a tavaszi napéjegyenlőség: egy kis csillagászat senkinek sem árt

A regisztráció szerdán megtörtént, ezután a szervezők megkezdhetik a támogató aláírások összegyűjtését, erre egy év áll rendelkezésre. A brüsszeli testületnek akkor kell eldöntenie, hogy helyt ad-e a kérelemnek, vagy elutasítja – mindkét esetben indoklással – ha egy európai polgári kezdeményezés egy éven belül egymillió támogató aláírást kap legalább hét különböző tagállamból.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...