fbpx

FRISS HÍREK

Április 1-től minden számlát megkap a NAV

- Advertisement -

Április elsejétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal minden számla adatát megkapja azonnal, elektronikus úton, amivel új időszámítás kezdődik a magyar adóigazgatásban – mondta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Nemcsak a cégek közötti számlák információ, hanem azoknak a számláknak az adatai is megérkeznek majd, amelyeket a lakosság, vagyis a különféle magánszemélyek vásárlásairól, ügyleteiről állítanak ki a vállalkozások. Évente félmilliárd számla információi futnak majd be a szervezethez.

Izer szerint a módosítás a feketegazdaság ellen elért eredmények megtartását szolgálja, de a vállalkozások adóügyintézésének megkönnyítését is lehetővé teszi.

Például idén nyáron először az adóhivatal áfabevallási ajánlatot készít a vállalkozások számára. Emellett az e-áfa rendszere számos állami szolgáltatás előtt nyit kaput, ilyen például az áfaegyenleg akár naponkénti lekérdezése vagy az, hogy bizonyos összeghatárnál vagy adott számlakiállítókra automatikus értesítést kérhetnek a vállalkozások az adóhivataltól.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...