fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kapnak egy hónap haladékot az autósok a gépjárműadó befizetésére

- Advertisement -

A gépjárműadó első részletének befizetésére jövőre március 15. helyett április 15. lesz a fizetési határidő – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Azért a NAV lesz az illetékes, mert a kormány idén elvette a gépjárműadó-bevétel eddig önkormányzatoknál maradó részét is az önkormányzatoktól a válságkezelés jegyében.

A második részletet szeptember 15-ig kell befizetni a gépjárműadó-bevételi NAV-számlára. A mentességet, a szüneteltetést, és az adókedvezményt is az adóhatósághoz kell bejelenteni interneten, vagy nyomtatványon, írja az Infostart.

„A fizetendő adóról, az aktuális fizetési határidőkről és az új gépjárműadó-bevételi számláról jövőre mindenkit értesítenek, 2022-től viszont csak változás esetén, például akkor, ha módosul a gépjárműadó összege.”

A 2020 végéig keletkezett, megváltozott vagy megszűnt adókötelezettségek ügyében továbbra is az önkormányzati adóhatóságokhoz lehet fordulni – jelezte a NAV közleményében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...