Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A kecskeméti Fidesz szerint Orbán Viktor köpönyegforgató?

- Advertisement -

A kecskeméti Fidesz-KDNP összefogás azzal ekézi az ellenzéki pártokat, hogy összefogtak. Mennyire felháborító, hát nem? Úgy látszik, nem igen találnak fogást rajtuk. Folyton ezzel jönnek. Meg most azzal, hogy Lejer Zoltán hazudott a kecskemétieknek ( és így köpönyegforgató a Fidesz szerint ) mert korábban azt mondta, hogy sosem állnak össze ( Jobbik ) koalícióban három párttal: a Fidesszel, az MSZP-vel és a DK-val.

A Szövetség polgármesterjelöltje erről így nyilatkozott a Magyar Hangnak:

„– Ez így van, nem leszünk a koalíciós partnereik.

– De ebben a szövetségben mégis.

– Ez nem koalíció, ez koordináció. Maga a szövetség egy civil egyesület. Bárki a tagja lehet pártoktól függetlenül. És mondom, választási koordinációra szövetkeztünk.”

Ezt tehát tisztázta Lejer Zoltán. Most nézzük meg, miért nevetséges, hogy a Fidesz most ezzel jött elő. Ehhez idézzünk fel egy 1991-es interjúrészletet Orbán Viktortól.

„Az pedig, hogy a kisgazdákkal egy koalícióban legyünk, a legrosszabb álmainkban se kerüljön elő”

Nézzük, mit mondott már az 1998-as országgyűlési választáskor, a második forduló előtt pár nappal Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke arra a televíziós kérdésre, hogy lesz-e Fidesz-FKGP kolaíció.

NEM.

Ez volt a válasz.

Majd Torgyánék visszaléptettek egy csomó jelöltet. Ezzel biztosították a Fidesz győzelmét, amely a kijelentések ellenére koalícióra lépett az FKGP-vel és az MDF-fel. Vagyis azzal támadják most a kecskeméti Fidesz múltfelejtő írnokai az ellenzéket, amit ők már sokkal korábban elkövettek. Ha úgy tetszik, a Fidesz köpönyegforgató párt. És akkor még nem is arról van szó, hogy liberális pártból olyan párttá váltak, amely szitokszóként kezeli a liberálist.

Korábbi cikkünkben ezt írtuk:

Közben a Fidesz kecskeméti alakulata továbbra is csak azon tud pörögni, hogy az ellenzék összefogott. Mintha ez bűn vagy tilos lenne. Miközben egy olyan oldalkocsival járják azt a bizonyos félutat, amelyet korábban alaposan kigúnyoltak. De voltak ők az MDF és az FKGP koalíciós partnerei is. Sőt, így hármasban is irányították az országot.  Összefogásról igazán ők tudnak sokat. Rémlik, mintha egy időben az SZDSZ-szel lettek volna különösen jó viszonyban.

 

- Advertisement -
Exit mobile version